HTML

Szálka

Élővizek mindhalálig! Nyálka, pikkelyek, síkosság, fokgazdálkodás. Heroikus küzdelem az első nyilvánosan közvetített vágótokívásért.

Friss topikok

  • Don Pármezán: @gringo: A fokgazdálkodás jó dolog volt, mert az is csak volt már, múlt időben. Minket, kisszersz... (2019.07.21. 20:44) Sumák hálózás árvízkor
  • Mária Kosztolányi: Bóni-fok, Bóni Antalról kapta a nevét, ha többet szeretnél tudni róla szívesen mesélek. A Bóni gró... (2019.03.21. 00:49) Bóni gróf varsát húz a faszára.
  • csiró géza: @nyubocs: Türelme nem volt hiábavaló. (2019.03.09. 12:53) Cifrafosat a vajhal
  • Vélemény Pista: ? (2019.02.24. 11:45) Lota lota to Kerka
  • WildBear: @Girhes Joe: Látom, erre 9 év alatt nem jött válasz, pedig engem is érdekelt volna.. (2018.02.17. 17:00) Tiltott módszerek III.

Linkblog

Richard Clayderman nem zongorázott a XIII. Trinidadi horgászbálon

2008.02.13. 03:20 Yozuri Béla

A 2008 évi Trinidadi horgászbál sokban eltért a tavalyitól. A Teatro Brunet falára festett új dizájn tudta hozni az elvárásokat, így 20%-al több lett a Salsa, és mellette 12%-ban erősödött a bacchata , viszont 35%-ban gyengült a Bolero és stagnált a Son. "A korszerűség mindenképpen egy olyan szempont, amit a legfontosabbak között tartottunk szem előtt az új dizájn megalkotásakor."-nyilatkozta a Szálkának az aranyszínű zakót viselő művészeti vezető.

A XIII. Trinidadi horgászbál nyitótánca természetesen palotás (helyett bolero). 

A bált azóta rendezik, mióta Trinidad az Unesco által a Világörökség részévé nyilvánított város, és kísérleti jelleggel korlátozottan engedélyezik a magáncélú halfogást, és a konyhakerti magántermelést. (A halkvóta heti 2db hal.) A város 1513-as alapítása óta (innen indulva fedezték fel pl. Mexikót) főleg kalózok, rabszolgakereskedők és csempészek otthona volt a XIX. századig, majd Francia telepesek által irányitott cukornádipari központ   egészen a közelmúltig, amikor is a Kubai forradalom szele őt is elérte. (Azóta nem tudni milyen központ, a forradalmi hevület falfestményein kívül pár szivarmanufaktúrát sikerült felfedezni) A Francia Brunet grófok Operaházának jelenleg (jópár évtizede) nincs teteje. Sőt várhatóan nem is lesz már soha. Azt hiszem a résztvevőket ez zavarja a legkevésbé,

 

Miss Trinidad 2007. Ő az éhezéstől szeretné megmenteni a világot. 

 

hiszen átlagos bálteremhez képest meglepően kellemes, dús vegetációban táncolhat latint a bálozó. További különbség még az európai bálokkal összehasonlítva, hogy itt nem Richard Clayderman játsza egyetlen slágerét zongorán, hanem a helyi munkásokból alakult Son zenekar. Alkalmazkodva a táncosabb szokásokhoz, a báli ruházat is kissé lazább. A nyitótánc után az átlag európai halandó által soha nem tapasztalt finomságú cuba libre, mojito és pina colada koktélok hatására lassan oldott hangulatba kerülő közönség először a Kubai Cha cha cha-t preferálta, majd később a Salsa vált uralkodóvá. 

 

 

 

 

 

Csendesen, sörrel "alapozó" bálozók...

A salátacsipesz egy igazi "Kubaista" műremek.

A büfében idén népszerű volt a löncshúsos zsömle chili szósszal, káposzta salátával, ami beszerzését az egyesületi tagság által összeadott hús, tojás, és liszt jegyek tettek lehetővé, amiből a helyi pékségek és egy neves étterem segitett szendvicseket készíteni. 

Távozóban Sikerült pár szót váltani Emilio Franco Gonzalesszel a horgászegesület vezetőjével. Arra a kérdésünkre, hogy mi foglalkoztatja legjobban, mint egyesületi vezetőt meglepő választ adott.: "A sokszor mértéktelen és illegális halászat ellen szeretnénk idén többet tenni. A forradalom szellemiségével is összeegyeztethetetlen, hogy pár száz ember gyakorolja a hatalmat a természetes vizek felett, ezzel nemcsak többszázezer sporthorgász hobbiját semmibe véve, hanem magát a természetet is visszavonhatatatlanul károsítva. Ha El Commandante Che élne, ő sem nézné jó szemmel a közös vagyon ilyenfajta  kisajátítását. Nem értem, a Kubai Horgásszövetség miért nem lép fel erélyesebben a halászat ellen, hiszen neki a saját tagsága érdekeit kéne szolgálnia."

Biztositottuk Gonzales urat, hogy ezt mi sem értjük, majd Angolosan távoztunk...

(Itt hívnám fel a figyelmet egy Magyar vonatkozású linkre  http://www.mohosz.hu/jegyek_2008.html , ahol a halászati cégek által üzemeltetett vizek nagysága érdekes méreteket mutat. )

José El Hijo Del Caballo Blanco,  2008.02.12 Trinidad, Kuba

5 komment

Címkék: kiszel tünde kuba kommunisták fokgazdálkodás apácafúró kubizmus csökös hágli kubaizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://szalka.blog.hu/api/trackback/id/tr57334308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gringo 2008.02.13. 13:38:49

Ezek a lesifotós beállítások gyanúsak nekem. Csak nem belógtál?

Yozuri Béla 2008.02.13. 14:31:50

Beestem a pálmák közé. Aztán már hatott a tripla dupla Mojito.....:-)

gringo 2008.02.13. 14:54:37

Aha. Ez megmagyarázza a képek ferdeségét.

ekkerjoz 2008.02.13. 15:29:17

A Szmena8M extrái között van a vodka-dőlés-kiegyenlítő, azért ferdék a kivágások, mert nem volt bekapcsolva...

gringo 2008.02.13. 15:33:21

Vagy be volt kapcsolva, de a derék szovjet tervezők mohito helyett vodkára optimalizálták a beállítást, nem gondolva a termék rohamos külföldi elterjedésére.
süti beállítások módosítása