HTML

Szálka

Élővizek mindhalálig! Nyálka, pikkelyek, síkosság, fokgazdálkodás. Heroikus küzdelem az első nyilvánosan közvetített vágótokívásért.

Friss topikok

  • Don Pármezán: @gringo: A fokgazdálkodás jó dolog volt, mert az is csak volt már, múlt időben. Minket, kisszersz... (2019.07.21. 20:44) Sumák hálózás árvízkor
  • Mária Kosztolányi: Bóni-fok, Bóni Antalról kapta a nevét, ha többet szeretnél tudni róla szívesen mesélek. A Bóni gró... (2019.03.21. 00:49) Bóni gróf varsát húz a faszára.
  • csiró géza: @nyubocs: Türelme nem volt hiábavaló. (2019.03.09. 12:53) Cifrafosat a vajhal
  • Vélemény Pista: ? (2019.02.24. 11:45) Lota lota to Kerka
  • WildBear: @Girhes Joe: Látom, erre 9 év alatt nem jött válasz, pedig engem is érdekelt volna.. (2018.02.17. 17:00) Tiltott módszerek III.

Linkblog

Nagyon híres horgászok 1. - Leisztinger milliárdos a saját öblében süllőzik

2008.02.26. 13:32 szily

Legfrissebb sorozatunkban egymás után rántjuk le a nyálkás leplet olyan hírességekről, akikről talán sokan nem is sejtették, hogy erekciójuk támad a "szelepgumi-ütköző" szó hallatán. Első vendégünk a sajtóban MSZP-közelinek lefestett Leisztinger Tamás, a sakkszövetségi elnök-multimilliárdos-részvénybefektető-ingatlancézár. Leisztinger legutóbbi nagy húzása a Kopaszi-gát és a HárosiLágymányosi-öböl megszerzése volt az újbudai önkormányzattól, ahol vizsgálódásunk tárgya erőltetett ütemben elpusztított mindent, amiért a gátat és az öblöt annyira szerettük (rendetlenség, növényzet, Aranyhal, West-Balkán, rozzant sufnik és kóbor kutyák), majd ingatlanfejlesztet egy nagyot, a Turányi-iroda által tervezett funkciótlan pavilonfüzér formájában, végül eladta az egészet. Az igazi okosság persze a szárazföld felőli nagyobb földterületen van, a gát kegyetlen kisterilizálásával Tamás csak megmutatta, hogy mi mindenre képes. (Folytatás kattintás után!)

A szenvedélyesen dribliző Leisztinger mester egyszer meghívta az Index szmóker focicsapatát, hogy nézzünk el a heti focipartijára. A pálya az öböl szárazföld felőli oldalán, majdnem a malom magasságában van. Igazi luxusketrec, úgy néz ki, mint egy jobb amerikai börtön tetőre telepített kosárpályája: körben fapalánk, fölötte acélrács, azon pedig háló, az egész egy retek nagy sasketrecre hajaz, alul persze műfűvel. A társaság csodálatos volt, ha mi lennénk az Új Mikszáthok, novellafüzért írhattunk volna abból, ahogy ingatlanmágusunk együtt testedz az állami ingatlanok javát kézben tartó Kincstári Vagyon Igazgatóság vezetőjével, illetve a jobbtól a baloldalig terjedő, B és C listás politikusokkal, nem beszélve a hozzá hasonló gazdasági mogulokról. Leisztingerről hamar kiderült, hogy - hogy is mondjam - pulykatermészetű fickó, hiába van olyan vastag combja, mint egy tucat pulykának sem: a legelső meccs ötödik percében majd leordította báránytermészertű hátvédünk fejét, mert ez hozzá mert érni L. T. mester milliárdokat és hátbőréhez, miközben ez "egy no contact sport", ahogy az üvöltéséből kivettük.

Amikor nem örjöng és nem sakkozik, emberünk fanatikus horgász - nyomozta ki a Szálka a helyszínen. Az is felmerült bennünk, hogy ennek nem kis szerepe volt abban, hogy pont erre az öbölre repült rá. A süllők végett ugyanis kikotortatta az öblöt, fészkeket rakatott ki és telepítet egy csomó egyenesfogút, mind saját dellából. Nem mintha nem telne rá neki, ugye, ám ezt mégsem tennék meg sokan. Kár, hogy nem olyan gazdag, hogy mindezt a gát ingatlancélú elpusztítása nélkül megengedhette volna magának. Tamás információnk szerint rendszeresen járja a vizét a csónakjával és kiabálva zavarja el a csónakos "betolakodókat". Hát egyelőre ennyi, aki többet tud, írja meg, és küldjetek tippeket, hogy melyik nem várt híres ember horgászik.

18 komment

Címkék: politika leisztinger duna kommunisták természetes vizek nagyon híres horgászok

A bejegyzés trackback címe:

https://szalka.blog.hu/api/trackback/id/tr90355125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AzHofi 2008.02.26. 14:08:15

A köcsög. Gondolom a volt spartacus sportpályát sajátította ki. Egy ilyen vizet különben ki lehet sajátítani? Mert akkor mostantól enyém a Margit-sziget összes partja 50m-es körzetével együtt.

2008.02.26. 14:14:13

szakadjon meg!

Azt nem tudjátok véletlenül, hogy az öböl most kikerült a nagybudapesti engedélyből, vagy egyszerűen csak nem tudsz lejutni a partra? egy pár éve elköltöztem, azóta nem váltottam a fővárosira évest. ha jól sejtem, a vizfelületet nem vehette meg az önkormányzattól, akkor meg milyen jogon zavarja el azt, aki csónakkal megy be?

gringo 2008.02.26. 14:16:26

A víz nem lehet az ő tulajdona, legfeljebb hasznosíthatja, viszont ekkor nem küldhetne el onnan senkit. Ez olyan, mint amikor pl. stéget épít valaki a vízre: azt sem szabadna lezárni elvileg...

kabell 2008.02.26. 14:21:25

VAzze'. Azért öszekeverni a Lágymányosi öblöt a Hárosi öböllel, az azért nem semmi.Így a cikk többi része vajon mennyire hiteles? A Hárosi öböl a 22 kerületi önkormányzat tulajdonában álló, de két horgász egyesület kezelésében levő horgász víz. Nem összekeverendő a korábban hasonló rendszerben működő, de hirtelenjében "okos módon" eladott Lágymányosi öböllel.

Amúgy ha a fickó tényleg ennyire nagy horgász, jöhet hozzánk is a a Hárosi-öbölbe, oszt telepítsen ott is süllőket.

Megköszönjük.

ekkerjoz 2008.02.26. 14:24:52

Én egyszer horgásztam Káptalanfüreden a Balatonban, egész éjjel kinn voltam, olyan huszonvalahány éve. Valamilyen régesrégi Germina, meg Hokév szerelésem volt, és hát a legjobb helyen ültem, igaz, nem nagyon fogtam semmit, egyedül voltam.
Hajnalban lejött a partra egy naaaagydarab férfi, igazi Shakespeare compozit botokkal, valódi bottartóval, meg hűtőládával, éppen dobtam be a nehéz felfektetős úszós cájgot, lebaszott a jóember, hogy itten ne kuttyogassak, mert ez nagyon jó hely, az Operaház üdülő partja, ne zavarjam el a halakat.
Megsértődtem "vazze, mert neked márkás botod van, meg korán reggel dobozos sört iszol, attól nem kéne ilyen nagyképpel lenni", persze ezt csak gondoltam, inkább hozzá se szóltam.
Akkor sem, mikor a nádból kicsörlőztem a nehéz üvegbottal egy szép arany pontyot.
Elpakoltam, odajött az ember, megdícsérte a halat, bemutatkozott: Gregor József volt.

kabell 2008.02.26. 14:52:08

Na pont ettől félnek a Hárosi öbölben is... bár ott nehezebb helyzetük lenne,mert két egyesületről, és 500 tagról van szó.

Minősíti magát az önkormányzati vezetést is, hogy ezt így engedték Újbudán. Valakik nagyon jól jártak, de ha ez kell a birkanépnek..

Nálunk Budafokon úgy néz ki, már meg se próbálják, köszönhető ez a két egyesület az önkormányzat vezetőségének. Reméljük a legjobbakat. És köszönjük.

szily 2008.02.26. 21:40:57

nemtom hogy keverhettem össze a Hárosi- és a Lágymányosi-öblöt, most már javítottam, elnézést.

Búvár Kund 2008.02.27. 16:35:35

Kösz az infót, László,....

gus01 2008.03.01. 19:17:59

Szimpatikus srác ez a Tomi, mondjuk láttam a fehér jachtját az öbölbe bekötve a kishíd mellé, hát nemigazán látom át abból hogyan süllőzik.:)

Az igazi halfarkasokat azonban nem hinnem hogy elkergetné, azok jobbak nála a vizen motorikusan is, és kommandózásban is.

gringo 2008.03.01. 20:16:17

Szerintem nem a süllőzéssel volt elfoglalva akkor az emberünk...

csiró géza · http://szalka.blog.hu/ 2008.03.01. 20:27:10

Hát sose gondoltam volna, hogy ilyen illusztris személy is megjelenik a kommentelők közt!:-)

Biztos voltam benne, hogy minden műfajban jobb vagy Lejsztinél!

csiró géza · http://szalka.blog.hu/ 2008.03.02. 02:53:57

Nem, de látom már, hogy innen is lopnom kell a közeljövőben!:-) Kösz!

Adrian Mole 2010.05.19. 19:45:45

Ügy van az ügyből. Halló Szálka, halló Óbuda!
süti beállítások módosítása