HTML

Szálka

Élővizek mindhalálig! Nyálka, pikkelyek, síkosság, fokgazdálkodás. Heroikus küzdelem az első nyilvánosan közvetített vágótokívásért.

Friss topikok

  • Don Pármezán: @gringo: A fokgazdálkodás jó dolog volt, mert az is csak volt már, múlt időben. Minket, kisszersz... (2019.07.21. 20:44) Sumák hálózás árvízkor
  • Mária Kosztolányi: Bóni-fok, Bóni Antalról kapta a nevét, ha többet szeretnél tudni róla szívesen mesélek. A Bóni gró... (2019.03.21. 00:49) Bóni gróf varsát húz a faszára.
  • csiró géza: @nyubocs: Türelme nem volt hiábavaló. (2019.03.09. 12:53) Cifrafosat a vajhal
  • Vélemény Pista: ? (2019.02.24. 11:45) Lota lota to Kerka
  • WildBear: @Girhes Joe: Látom, erre 9 év alatt nem jött válasz, pedig engem is érdekelt volna.. (2018.02.17. 17:00) Tiltott módszerek III.

Linkblog

Érik a horgászgyőzelem Nagy-Britanniában

2008.02.27. 15:59 csiró géza

Ezekben az órákban kezd tárgyalni a skót parlament az új halászati törvényről. Az esemény egyedülálló abban a tekintetben, hogy először kaphat a történelem folyamán tengeri horgászat a halászatnál magasabb prioritást a törvénykezésben.

John Scott, az SCU (Scottish Conservative & Unionist Party - a kisebbik jobboldali párt az országgyűlésben) képviselője olyan prezentációval érkezik, amely világosan bizonyítani fogja, hogy a tengeri horgászat többet használ a nemzetgazdaságnak, mint a feketemunkával átszőtt, környezetpusztítő halászat.

A honatya nem kevesebbet állít, minthogy a horgászat a skóciai turizmus mozgatórugója, és tovagyűrűző hatásaival pedig az egész gazdasági életet érinti.

A mértéktelen halászatnak "köszönhetően" Nagy-Britannia halálománya egészen kritikus szintre sűlyedt. Csak az utóbbi öt évben a negyedére csappant a kifogott "slágerzsákmány" tövises ráják mennyisége, és jónéhány halfaj a kihalás szélére sodródott.

Scott képviselő mellé állt a 225.000 tengeri horgászt tömörítő SSACN-en (The Scottish Sea Angling Conservation Network - Skót Tengerihorgászat-megőrző Hálózat) és saját pártján kívül az EFTTA (European Fishing Tackle Trade Association - Európai Pecacucczkereskedők Szövetsége) is, amely a kontinensen a legnagyobb ilyen típusú szervezet a maga 220 gyártót és kereskedelmi láncot felvonultató tagságával.

A pozitív végkifejlet Nagy-Britannia teljes égészét érintheti - állítják elemzők-, erre pedig igen jó esély mutatkozik: a Skót Parlamentben ugyanis a nemzeti oldal birtokolja a többséget.

Mi mikor jutunk el idáig?

www.ssacn.org

6 komment

Címkék: skócia nagy britannia horgászat halászat halászati törvény

A bejegyzés trackback címe:

https://szalka.blog.hu/api/trackback/id/tr22356798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ekkerjoz 2008.02.27. 16:18:07

Ügyesen beleszőtte a nemzeti oldal erényét, kedves Csiro uram, de nálunk lehetne akármilyen párt hatalmon, magasról szarnák le a horgászatot, sok minden más, emberi dolog között.

"...s a skót, esküdvén hatra-vakra, királyát egy pénzért eladja...", a nemzeti és a liberális skót egyformán, csesszék meg.

gringo 2008.02.27. 17:09:40

Ha tengeri horgászatra szottyanna kedvem, nem valószínű, hogy Skóciát választanám... Elég nehéz elképzelni, ahogy a viharos szélben és szemerkélő esőben egymást tapossák a turisták a kikötőkben.

Adrian Mole 2008.02.27. 21:23:04

Néhány éve NatGeo-ban, vagy hasonló lapban olvastam, hogy Skóciában nem győzik a vadlazac horgászatra jelentkezők fogadását. Darabonként sokszáz (ezer) fontba kerül (vezetéssel, hajóbérlettel, kis whiskyvel és haggissal) egy lazac kifogása egy szerencsésnek, aki hozzájuthat. Nem a magyar helyzetből kell kiindulni. Sajnos vagy szerencsére.

mickeyknox 2008.02.28. 09:13:18

éltem skóciában egy évig, azért ott sem mindig esik az eső és tombol a szélvihar... nagyon jó kis hely az. ott tanultam meg legyezni :-)

gringo 2008.02.28. 10:36:29

Szia, Mickey!

Biztos jó hely, és időnként az időjárás is megjavul, de el tudok képzelni kellemesebb éghajlatú környéket. Persze lehet, hogy csak az előítéletek rabja vagyok.
Viszont ha már a sztereotípiáknál tartunk: a sörük király lehet!
És a peca: kitől lehetne legyezni tanulni, ha nem tőlük...

Amúgy előkerültek a zöldséges barátaink! Ajánlom figyelmedbe rögtönzött agrárfórumunkat. Ekkerjoz már kijött a sodrából...

mickeyknox 2008.02.28. 16:48:03

a sörük valóban király, az éghajlatot meg meg lehet szokni, csak kell egy vízhatlan kabát, meg egyfajta fanatizmus, hogy nem kell felhúzni magad azon, ha egy nap akár 10-szer is elázol, pedig közben süt a nap és 25 fok van. de ez kifejlődik elég hamar :)
agrárfórumunk úgy látszik napokkal később is vonz embereket... habár mostmár a tehenektől visszajutottunk állatgyilkos mivoltunkig. :-)
süti beállítások módosítása