HTML

Szálka

Élővizek mindhalálig! Nyálka, pikkelyek, síkosság, fokgazdálkodás. Heroikus küzdelem az első nyilvánosan közvetített vágótokívásért.

Friss topikok

  • Don Pármezán: @gringo: A fokgazdálkodás jó dolog volt, mert az is csak volt már, múlt időben. Minket, kisszersz... (2019.07.21. 20:44) Sumák hálózás árvízkor
  • Mária Kosztolányi: Bóni-fok, Bóni Antalról kapta a nevét, ha többet szeretnél tudni róla szívesen mesélek. A Bóni gró... (2019.03.21. 00:49) Bóni gróf varsát húz a faszára.
  • csiró géza: @nyubocs: Türelme nem volt hiábavaló. (2019.03.09. 12:53) Cifrafosat a vajhal
  • Vélemény Pista: ? (2019.02.24. 11:45) Lota lota to Kerka
  • WildBear: @Girhes Joe: Látom, erre 9 év alatt nem jött válasz, pedig engem is érdekelt volna.. (2018.02.17. 17:00) Tiltott módszerek III.

Linkblog

Rekordbírság a "Codfather"-nek

2008.03.02. 11:57 csiró géza

Precedens értékű az az 500.000 angol fontnyi (mostani gyenge sterlingárfolyamon is 170 millió forint) pénzbüntetés, amelyet a hét elején szabott ki a Newcastle Crown Court Tom Nicholsonra, a halmaffiózóra, akit a vicces britek aljas néven "Codfather"-nek (cod=tőkehal) becéznek.

Tom persze nem a szokványos dunai villanyozóhorgász-kategóriát képviseli, lévén neki egész halrabló flottája ringatózik Nyugat-Anglia partjainál, és 26 alkalommal jelentették fel a megengedett kvóta túllépéséért, de valószínűleg ő sem gondolta komolyan,
hogy az összes esetben ráhúzzák a vizes pontymatracot.

A telhetetlen angolok azonban így sem teljesen boldogok: a Nicholson által birtokolt Dumfries and Galloway TN Trawlers éves forgalma (naná, hogy a bevallott!) meghaladja a 2,5 millió fontot, feketeboltja profitja pedig még a visszafogottabb elemzők szerint is veri az egymilliót.
Ebből aztán könnyen kiszámítható, hogy az óriásinak tűnő büntetést a Tom egy jobban sikerült fekete-trawlingozás után kiköhögi a pufajkaujjából.

Nem csoda, hogy háborog a közvélemény: "Miért nem tiltotta el örökre?" - tették fel a költői kérdést az ítéletet meghozó David Woodnak.

Tényleg, miért is nem?

www.ssacn.org

Szólj hozzá!

Címkék: tőkehal hallopás rekordbírság halmaffia

A bejegyzés trackback címe:

https://szalka.blog.hu/api/trackback/id/tr24361772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása