HTML

Szálka

Élővizek mindhalálig! Nyálka, pikkelyek, síkosság, fokgazdálkodás. Heroikus küzdelem az első nyilvánosan közvetített vágótokívásért.

Friss topikok

  • Don Pármezán: @gringo: A fokgazdálkodás jó dolog volt, mert az is csak volt már, múlt időben. Minket, kisszersz... (2019.07.21. 20:44) Sumák hálózás árvízkor
  • Mária Kosztolányi: Bóni-fok, Bóni Antalról kapta a nevét, ha többet szeretnél tudni róla szívesen mesélek. A Bóni gró... (2019.03.21. 00:49) Bóni gróf varsát húz a faszára.
  • csiró géza: @nyubocs: Türelme nem volt hiábavaló. (2019.03.09. 12:53) Cifrafosat a vajhal
  • Vélemény Pista: ? (2019.02.24. 11:45) Lota lota to Kerka
  • WildBear: @Girhes Joe: Látom, erre 9 év alatt nem jött válasz, pedig engem is érdekelt volna.. (2018.02.17. 17:00) Tiltott módszerek III.

Linkblog

Balatoni pontytilalom hétfőtől

2008.05.01. 21:08 Shepherd

Mit olvasok az április 30.-i Somogyi Hírlapban?

„Május 5-én kezdődik a pontytilalom a Balatonon, ami június 13-ig tart - tájékozatott Szakál Tamás, a Balatoni Halászati Zrt. horgászturisztikai menedzsere. Évek óta nem volt erre példa a tavon, hiszen a horgászok kérésének eleget téve az elmúlt hat évben a Somogy Megyei Halászati Felügyelő nem rendelt el fogási tilalmat a pontyra. Az idei korlátozás célja, hogy a nyári szezonban legyen elegendő zsákmány a horgászoknak, akik az elmúlt évben többször panaszkodtak a rossz fogási eredményekre, és különösen arra, hogy nem akad ponty a horgukra.”

A nyári szezonban legyen elegendő zsákmány, mi? Miért nem csináltok tilalmat júliusban is, hogy legyen elegendő zsákmány augusztusban is? Miért nincs tilalom az idén, hogy legyen mit fogni jövőre? Könnyem csorog a röhögéstől az ilyen indoklást olvasva, na meg a horgászturisztikai menedzser funkción. Gondolom az egy rendes állás meg fizetéssel, jár. De mi a nyavalyát  csinálhat? Okosan válaszolgat levelekre meg összezippzározza a Halászati Zrt faszságait a sajtóban ? Hülye majmok.

6 komment

Címkék: tilalom balatoni halászati zrt hülye majom

A bejegyzés trackback címe:

https://szalka.blog.hu/api/trackback/id/tr1450340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

albinviggen 2008.05.02. 09:23:47

Idézet egy levélből: "A hal is ember, neki is kell a kikapcsolódás." Date: 8/6/05
Tehát a pontyok most szabadságra mennek, ezért nem illik őket fúrt kukoricával zavarni... Azért gondolom az állományszabályozó halászat folytatódik, ugye?
Mi lenne akkor, ha általános tilalom lenne ismét, és aki ezalatt a víz közelébe megy bottal-hálóval, annak kemény büntetések vennék el a kedvét...

ekkerjoz 2008.05.02. 15:21:42

A bánatba tudtam így elizélni a karrierem, nemigaz, hogy ne lehetnék jobb "horgászturisztikaimenedzser" (ez németben egy szó ám), mint Szakál Tamás, aki egy idióta dolgot még meg is tud trofmolni.
Igazán kíváncsi arra vagyok, hogy januárban, mikor eladták az éves jegyeket a fanatikus horgászoknak, ugyan felhívták a figyelmüket a negyvennapos extra tilalomra?
Ha igen akkor egy szavam nincsen, de ha mégsem, akkor bő nyállal.

hiba 2008.05.07. 08:56:12

Horgászturisztikai menedzserre szükség van sztem a Balatonon, csak nem olyanra aki debil hülyének nézi a horgászokat. Nem értem, miért nem lehetett leírni a törvény szerinti tilalom valós okát esetleg megfejelve a várható természetes szaporulat becsült mértékével, valamint a BHG Zrt. halászati korlátozásainak leírásával. Ez lenne a horgturmen. egyik fő feladata ugyanis, hogy gyűjtse az igényeket és terjessze az infót. A tilalom szükségességét azért ugye nem kérdőjelezi meg senki?

ekkerjoz 2008.05.07. 09:51:44

Üdv Hiba,

Shepherd mesternek van igaza, inkább legyen egy évre teljes tilalom (úgy értem horgász-halász), vagy akár öt évre, akkor a menedzseri státuszt is fel lehetne addig függeszteni.
Montenegro és Albánia között van a Skadarsko-jezero, ott kibírták, hogy öt évig nem basztatták a vizet, van is hal benne rendesen, mi is kibírhatnánk.
Ahogy olvasgatom különböző fórumokon, levlistákon, eddig sem volt valami vonzó és eredményes horgászvíz a Balaton. A helyi pecások sem nagyon dicsekszenek rekordokkal, nagy duzzogva kibírnának egy hosszabb korlátozást, és van víz a Balatonon kívül is.
Én a Tisza mellett nyomom, ha úgy alakulna, hogy öt évig máshová kell járnom pecázni, nem halnék bele, ha kizárólag ez volna az egyetlen módja a halbőségnek.

Üdv:EJ

Panka-manka 2008.05.07. 11:06:58

Ekerjoz-nak

Az éves engedélyen megtalaálható a ponty fajlagos tilalmi ideje, mint ahogy mindig rajt is volt csak az elmúlt években ezt feloldották.
Ezzel nem védeni akarom a halászokat, mert és is piszkosul haragszom rájuk.
Másrészt a máshél hónappal ezelőtti horgászszájbefogó PR telepítést ha a tilalom idejére időzítetté volna akko abból némi hal maradt is volna a vízben.
Attól függetlenül hogy a hal húsminősége ehetetlen volt a horgászok ötösével fogták és vitték haza a pontyot, ami nem volt egy nagy szám mivel akkor a halak még bandákba verődve jártak.

ekkerjoz 2008.05.07. 13:17:46

Mikor utoljára pecáztam a Balatonon, nem volt fajlagos tilalom, ez maradt meg.
A mi területi engedélyünkön mindig rajt volt, mindenféle hal tilalma, de az csak fél oldal. A többi tilalom meg három oldal...
Szintén halász a vízkezelő.
süti beállítások módosítása