HTML

Szálka

Élővizek mindhalálig! Nyálka, pikkelyek, síkosság, fokgazdálkodás. Heroikus küzdelem az első nyilvánosan közvetített vágótokívásért.

Friss topikok

  • Don Pármezán: @gringo: A fokgazdálkodás jó dolog volt, mert az is csak volt már, múlt időben. Minket, kisszersz... (2019.07.21. 20:44) Sumák hálózás árvízkor
  • Mária Kosztolányi: Bóni-fok, Bóni Antalról kapta a nevét, ha többet szeretnél tudni róla szívesen mesélek. A Bóni gró... (2019.03.21. 00:49) Bóni gróf varsát húz a faszára.
  • csiró géza: @nyubocs: Türelme nem volt hiábavaló. (2019.03.09. 12:53) Cifrafosat a vajhal
  • Vélemény Pista: ? (2019.02.24. 11:45) Lota lota to Kerka
  • WildBear: @Girhes Joe: Látom, erre 9 év alatt nem jött válasz, pedig engem is érdekelt volna.. (2018.02.17. 17:00) Tiltott módszerek III.

Linkblog

Teszt - horgászkajakok

2009.04.26. 20:46 Shepherd

Horgászkajak kipróbáló vasárnapot tartott a Szálka. Tudjuk, hogy van, tudjuk, hogy fasza csak még nem próbáltuk. Világhírű tesztmesterünk három típust ízlelgetett, de a tapasztalatok megosztásával megvárjuk Őt. Addig is képriport, meg a végén varázslatos mozgóképek.

További megdöbbentő részletek a hajtás után:

 

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szalka.blog.hu/api/trackback/id/tr181088008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palinta 2009.04.26. 21:27:46

Eleged van az izmos testeből? Sportolj, evezz és hipp-hopp mire partot érsz , már nyoma sincs a kockahasnak.

pappito · http://pappito.com 2009.04.26. 23:47:57

állitólag a kajakból pecálás remek móka, itt nagyon népszerű, az öbölben rendszeresen látni még télen is wetsuitban kajakpecákolókat. egész iparág épült ki rá
www.oceankayak.co.nz/catalog.php?func=14&DPT=c&DCI=8

azért nem tudom, hogy egy egész délutánt ülnék-e a kajakban, ráadásul itt lakik baszomnagy hal is, azt hova teszem? na mindegy, én amatőr vagyok, vagy még az sem, szóval csak a partról ugatok :)

ekkerjoz 2009.04.27. 06:39:09

@pappito: Na de milyen partról, milyen szigetről, milyen hal?!
Nálatok az út baloldalán közlekednek, és a leghíresebb ember méhész (meg hegymászó.) Üdv a Szálkán.

gringo 2009.04.27. 09:02:08

Ez a kajakból-horgászni megoldás engem is sokáig foglalkoztatott, de aztán szerencsére kaptam ajándékba egy használt üvegszálas csónakot. Hétvégén lesz az ünnepélyes vízrebocsátás, de a pezsgősüveg eltörésétől eltekintünk, nehogy kilukadjon a hajó oldala...

poa ogapo 2009.04.27. 15:17:29

Volt szerencsém kipróbálni tavaly nyáron egy kereskedő által adott profi horgász kajakot. Két bot tartó, sőt vizes kamra a zsákmánynak, vízhatlan tároló stb. Minden nagyon jó volt a felszereltség és nagyságából adódó 400 - 1.200 USD áron kínált termékeknél. A Dunán hegymenetben 5 Le-s motorral hajtott 6 méteres ladik sebességével vetekedő utazósebességet lehet elérni a partszéli vízen. Stabilitása kiváló nem csak oldalt de akár az orrára is ki lehet ülni, sőt mi négyen rámásztunk és stabilan vízfelszínen irányítható maradt. A két kajak olyan biztonsági megoldásokkal volt szerelve, hogy a 9 éves gyermekemet is bátran kiengedtem a legnagyobb szállodahajók hullámzásába is, amikor sok ladikos azért kiteszi a hajója orrát a fövenyre.

Mégsem használható szarra sem a strandolást és rövid ideig tartó sportolást kivéve. Az ülése ezeknek megköveteli, hogy majdnem derékszögben kell benne ülni. Ki és beszállás kényelmesen csak stégről oldható meg. Partról elindulni vele mondjuk úgy, hogy ne keljen a 10 fokos vízbe belépni, majd bevizezni a kajakot lehetetlen. (tételezzük fel, hogy nem csak nyáron használnánk) Aki nem rendszeres kajakos az tudja, hogy egy másfél órás kajakozás nagyon megviseli ilyen testhelyzetben az embert, beleszámítva az evezést majd a horgászását. (akinek nincs extra rövid nyelű botja annak nem túl sok örömet okoz). Amikor egy három órás csorgós pergetést csináltunk kb. 3 napig derékfájással tomporfájdalmakkal éltem nem beszélve arra, hogy a sötétzöld anyagszínű kajak a normál nyári 25-28 C-ben kb. 45-50 fokosra melegedett fel.

Könnyebb tárolni, szállítani, de egy motoros meghajtású 6 méteres ladikkal szemben a horgászatot téve első helyre nem vetekedhet.

Tapasztalataim alapján nem javaslom horgászoknak, azonban víz imádóknak strandoláshoz, sportoláshoz, rövidebb Dunai Tiszai túrákra, Balatonon Velencei tavon kirándulásra, a biztonsága miatt ajánlom.

süti beállítások módosítása