HTML

Szálka

Élővizek mindhalálig! Nyálka, pikkelyek, síkosság, fokgazdálkodás. Heroikus küzdelem az első nyilvánosan közvetített vágótokívásért.

Friss topikok

  • WildBear: @Girhes Joe: Látom, erre 9 év alatt nem jött válasz, pedig engem is érdekelt volna.. (2018.02.17. 17:00) Tiltott módszerek III.
  • Bence Szabadi: @pip-n: Jól beszélsz . Tisztán látod a dolgokat !!!! (2014.12.16. 17:00) Mit ér a hal, ha él, ha hal?
  • P.Árpád: Sziasztok,én találtam vizmenti ásás közben egy ilyen lényt...nagyon hasonlit egy kisebb teknősre,d... (2014.11.12. 01:49) Donyeck megyében kevés az akvarista
  • Don Calo': Milyen penetráns bűz van itt!? ;-o Döglött halak - döglött blog... ;-) ;-P (2014.08.20. 13:20) Beharang - felcsiga
  • Don Calo': Irigyelted, te szarfaszú!? :-P Bedöglött a blogod... :) Úgy tűnik, te is elmentél a kifogott és ... (2014.08.20. 13:18) Bóni gróf varsát húz a faszára.

Linkblog

Na, mi jön a Bodrogon? Havária esemény!

2009.05.14. 22:27 Shi Manó

"A mai nap folyamán a délutáni órákban a Bodrog folyó szlovákiai szakaszán havária esemény történt. A ladmovcei kikötőben egy elsüllyedt kotróhajó kiemelését végezték, amely során a vízfolyásba eddig ismeretlen mennyiségű hidraulikus olaj került. A szlovák vízügyi szakemberek haladéktalanul megkezdték a kármentesítést a kiömlött olaj vízfelszínről történő eltávolítása érdekében. A folyó felszínére adszorbens anyagot - VAPEX-et  juttattak. Tekintettel arra, hogy a baleset helyszínén nem sikerült teljes egészében lokalizálni a kiömlött olajmennyiséget, az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (ÉKÖVIZIG, Miskolc) 18 órától harmad fokú vízminőségi kárelhárítási készültséget rendelt el a Bodrog folyó fölső szakaszára. A vízügyi szakemberek jelenleg helyszíni szemlét tartanak a Bodorg folyó határmenti szakaszán, és megkezdték a felkészülést az esetleges vízminőségi kárelhárítási tevékenységre. Szükség esetén a Bodrog folyón keresztbe kifeszített, a vízfelszínen úszó szennyezés eltávolítására szolgáló ún. "vikoma" merülőfal és "sanol" olajfelszívó hurka segítségével távolítják el az érkező olajszennyezést."

Lefordítanám magyarra erről a pusztító hivatalnoknyelvről: a szlovákok összeolajozták a Bodrogot, harmadfokú készültség van.

4 komment

Címkék: szlovákia környezetvédelem szennyezés bodrog

A bejegyzés trackback címe:

https://szalka.blog.hu/api/trackback/id/tr491122347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

charon24 2009.05.15. 01:08:42

hát ez is egy kurvajó hír. Gégény cimborám speciel biztos roppantul örül majd neki, ha esetleg még nem tudja...
:(

pappito · http://pappito.com 2009.05.15. 01:35:05

mostan nem a kötözködés miatt, de ez a szöveg kifejezetten nem hivatalnokduma, tippre valami vizes szaki irhatta, nem pedig a szóvivő. Van benne info (mi került a vizbe és hogyan) van benne infó, hogy mit csináltak a tót szakik, van benne infó, hogy mit csinálnak a honi szakik és mire vannak felkészülve.

összetehetjük a kezünket, hogy egy havária esetén nem valami idióta macskakaparását kell olvasni.

És megtudtuk, hogy van Bodorg folyó is.

(úgy mellesleg a magyar vizes szakemberek kurva jók, riszpekt nekik)

ekkerjoz 2009.05.15. 06:42:07

@pappito: Api, azok a vizes szakemberek, akikre gondolsz, tényleg minden tisztelet kiérdemelnek, de ők többnyire gumicsizmában járnak, és ritkán ülnek íróasztal mellé.
Ilyen míves nyelvezetű jelentést csak bürokrata írástudók tudnak elkövetni, több évtizedes gyakorlattal a múltjukban.
Megtennéd, hogy utánanézel, Új-Zélandon hány hatóság-hivatal foglalkozik a természetes vizekkel?
ELőre is kösz.

gábornok 2009.05.15. 22:41:42

Az elsüllyedt kotró kiemelése biztos nem volt eurokonform, gondolom én. Először a hidróolajat és a gázolajat kellett volna kiszivattyúzni belőle, vagy a tartályukból való kiömlés ellen biztosítani..