HTML

Szálka

Élővizek mindhalálig! Nyálka, pikkelyek, síkosság, fokgazdálkodás. Heroikus küzdelem az első nyilvánosan közvetített vágótokívásért.

Friss topikok

  • Don Pármezán: @gringo: A fokgazdálkodás jó dolog volt, mert az is csak volt már, múlt időben. Minket, kisszersz... (2019.07.21. 20:44) Sumák hálózás árvízkor
  • Mária Kosztolányi: Bóni-fok, Bóni Antalról kapta a nevét, ha többet szeretnél tudni róla szívesen mesélek. A Bóni gró... (2019.03.21. 00:49) Bóni gróf varsát húz a faszára.
  • csiró géza: @nyubocs: Türelme nem volt hiábavaló. (2019.03.09. 12:53) Cifrafosat a vajhal
  • Vélemény Pista: ? (2019.02.24. 11:45) Lota lota to Kerka
  • WildBear: @Girhes Joe: Látom, erre 9 év alatt nem jött válasz, pedig engem is érdekelt volna.. (2018.02.17. 17:00) Tiltott módszerek III.

Linkblog

Még egy hülye

2010.04.14. 08:22 ekkerjoz

érv a csongrádi vízlépcső mellett.
Vincze László képviselő szerint Szolnok járna legjobban a duzzasztóval, mert aszályos időkben az emelt vízszint stabil ivóvízbázis, hát.
Mondjuk arra ott a Holt-Tisza, és hát megszűnt ugye a cukorgyártás, bezárt a papírgyár, ezek negyedét pocsékolták a napi 50000 m3 víznek. Van még pár mélyfúrású kútja is a városnak, ezekre kannákkal jár a város minden évszakban, tiszta, lágy, gyógyhatású vizű kutak. Vincze képviselő ezekről nem tud, szerinte kell az a csongrádi vízlépcső Szeged fölé, hadd igyon Szolnok, érted, logikus.
Azt még nem számolta ki a jóember, mibe kerülne Szolnoknak tisztítani az emelt szintű tiszavizet ihatóra, persze az is jó pénzes móka, mint vízlépcsővel játszani, meg lehet duzzasztani ilyesmivel különféle kasszákat.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szalka.blog.hu/api/trackback/id/tr611919804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pisces 2010.04.15. 21:02:06

Szolnokot a közvetlenül Tiszából, a felszíni vízműn keresztül látják el ivóvízzel. Amikor Romániából jött a cianidokkal szennyezett víz pont emiatt volt az emberekre is veszélyes a szennyezés. Ezért is emlékeznek meg az ott lakók minden évben erről a tragédiáról.
Az, hogy egy Csongrádon megépített duzzasztó alacsony vízállásnál érzékelhetően vissza duzzasztana-e Szolnokig fogalmam sincs, érzésem szerint túl nagy lenne ehhez a távolság.
Az átkosban nagyon jó vízügyes szakemberek dolgoztak, akik mára sajnos el kellett hagyják a pályát. Ez látható az árterek, nyúlgátak, belvíz visszavezető csatornák, stb állapotán. Mindent csak a 24. órában végeznek el.
Arra bezzeg volt idejük, hogy az ország legdrágább gáthajtási engedélyét megcsinálják.

Adrian Mole 2010.04.16. 11:28:53

@pisces:
"Az átkosban nagyon jó vízügyes szakemberek dolgoztak"
Bár magamra borítom nyilvánvalóan a kloákát, de ehhez hozzátenném, hogy ezek a jó szakemberek politikai megrendelésre dolgoztak jól és sajnos a mai napig nem tudnak erről leszokni.

pisces 2010.04.16. 15:15:40

@Adrian Mole:
A felső vezetésre biztos igaz amit mondasz.
Én azokra gondoltam, akik a napi munkát végezték, felkészültek időben az árvizekre, rendben tartották a gátakat, ártereket.
Tavaly visszamentem egy olyan ártérre, ahol gyerekkoromban jártam. Akkor az erdőben játszottunk, most meg a nyúlgátakat is elborítja a bozótos, az erdőbe be sem lehet menni.
A víz elvezető csatornák feltöltődve, zsilipek tönkre menve.
Tragikus.
Pedig az ott lakók a 2000-es árvízkor megmutatták, hogy tudnak tenni ha a szükség úgy hozza. Rengeteg munka nélkülit lehetne foglalkoztatni ezen a területen, ráadásul olyanokat, akiknek végzettsége, képzettsége folytán egyéb esélyük gyakorlatilag nincs is elhelyezkedésre.

Don Calo' · http://gangstersinc.tripod.com/Vizzini.html 2012.05.22. 10:28:25

Mi van akkor most? Ezen blog fő szerzője 50. születésnapján beugrott a Lánc Hídról a Dunába? ;-o
Szegény. (És szegény halak is.)
Részvétem. (Akkor.)
süti beállítások módosítása