HTML

Szálka

Élővizek mindhalálig! Nyálka, pikkelyek, síkosság, fokgazdálkodás. Heroikus küzdelem az első nyilvánosan közvetített vágótokívásért.

Friss topikok

  • Don Pármezán: @gringo: A fokgazdálkodás jó dolog volt, mert az is csak volt már, múlt időben. Minket, kisszersz... (2019.07.21. 20:44) Sumák hálózás árvízkor
  • Mária Kosztolányi: Bóni-fok, Bóni Antalról kapta a nevét, ha többet szeretnél tudni róla szívesen mesélek. A Bóni gró... (2019.03.21. 00:49) Bóni gróf varsát húz a faszára.
  • csiró géza: @nyubocs: Türelme nem volt hiábavaló. (2019.03.09. 12:53) Cifrafosat a vajhal
  • Vélemény Pista: ? (2019.02.24. 11:45) Lota lota to Kerka
  • WildBear: @Girhes Joe: Látom, erre 9 év alatt nem jött válasz, pedig engem is érdekelt volna.. (2018.02.17. 17:00) Tiltott módszerek III.

Linkblog

A magyar horgászirodalom legemlékezetesebb illusztrációi 3:16

2008.01.25. 01:28 Shi Manó

Horgászat és vallás - mindig is jegyben jártak. Emlékezzünk nagy horgásziróink panteista himnuszaira, a minden apró spiccbólintásban, horogra tűzött lótetűben, dob alá tekeredett damilban istenbizonyítékot találó szentimentális idealizmusra. Tudjátok, testvérek, a rohanó nagyvilág zaja, a milliom gond, bajság mind a gáton kívül marad, amikor küszfarokkal díszített 2-es nagyságú Mustad süllőző horgunkat a vízbecsúszott partmenti bokorsor aljára vetjük, vagy ha éppen vallatjuk a csökös háglit, magát. A mi Marcus Garvey-nk Zabos Géza és Vígh Józsi bátyánk, a mi Haile Selassie-enk pedig Herman Ottó.

És azt is tudjuk, hogy miért ragasztanak halat ábrázoló matricát gépkocsijuk hátuljára a karizmatikus keresztény szekták (aka: kisegyházak) tagjai.

Ferenczy Dénes és dr. Hunyady Attila Különféle halaink és horgászatuk című könyvéből (Mezőgazdasági Kiadó - Mohosz 1981) egy nyilvánvaló spiritális szimbólumot válogattunk ide: 6. ábra, az etetőkereszt.

3 komment

Címkék: vallás fokgazdálkodás illusztrációk csökös hágli hunyady attila ferenczy dénes

A bejegyzés trackback címe:

https://szalka.blog.hu/api/trackback/id/tr8310766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gringo 2008.01.25. 12:45:06

Ladányi mekkora cikket rittyentene ehhez az illusztrációhoz... Aszongya: "A pelletes etetés optimális eloszlása elengedhetetlenül fontos az eredményes fogás szempontjából. Horgásztúráimon szerzett tapasztalataim azt mutatják, hogy a pontyok elsősorban az Észak-déli, illetve a Kelet-nyugati irányba szétterülő etetőanyagot részesítik előnyben. Hosszú évek fejlesztésének eredménye a Dynamic Magic Carp Hunter Bait etetőpellet-kombináció, amely automatikusan az optimális pozíciót veszi fel a vízben." Bár a kötelező rodpod hiányzik a képről.

(Tudatlan és műveletlen közhorgász lévén hálás lettem volna egy pár szavas eredeti magyarázatért a képhez, mivel lövésem sincs, hogy mi az az etetőkereszt...)

Fekete Gergő 2009.04.03. 08:56:49

Fantasztikus, fantasztikus! :)

gábornok 2009.04.06. 19:42:58

@gringo: Az etető+ a kóbor ló halcsapatokat, halrajokat, hal-vonulásokat, uszonyos zaránd-és harántdoklatokat leend/hivand az origóban elhejezkedő csalizott horgok irányába nyomoncsalogatni.

Itató+ :gömbkóla(lázsd:szlengblog) (=cvakk-junájqm)