HTML

Szálka

Élővizek mindhalálig! Nyálka, pikkelyek, síkosság, fokgazdálkodás. Heroikus küzdelem az első nyilvánosan közvetített vágótokívásért.

Friss topikok

Linkblog

Erdélyi úr a Horgász Múzeumban ( képriport )

2008.01.25. 08:00 Shepherd

Gönczi György Csepelen volt horgászboltos és sporthorgász, mikor felismerte, hogy a monokinis lányok előfordulásának valószínűsége nagyságrendekkel nagyobb Almádiban. Így 1990-ben döntött, és Balatonalmádiba helyezte át üzletét. A most 65 éves Gyuri bácsi a helyi horgászegyesület éves báljára kis kiállítást rendezett néhány éve gyűjteményéből. Akkora sikere volt, hogy helyet ajánlottak egy helyi középületben, ahova befért az igen jelentős méreteket elért gyűjteménye. Az ajtón felirat: Hívja ezt a telefonszámot és öt percen belül ide jövök. Két percen belül volt ott. Kedvesen és szakszerűen vezet végig. Rengetek történettel. Ha tehetik, látogassák meg. A szerző saját zseniális képei a hajtás után.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erdélyi úrral, tegnap Balatonalmádiba kellett munkaügyben tartózkodnunk. Vele fognak még itt késöbb is találkozni és nem fogják megbánni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erdélyi úr ipari formatervező művész és igen fess ember. Itt éppen üzleti ügyben tárgyal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erdélyi úr erősen ellenkezett, amikor megláttam a Pannónia kulturális központ és könyvtár előtt a kiszuperált ladikot "muzeális horgász, halász kiállítás" felirattal. A ház elég rosszul sikerült modernkedő stílusa bár riasztott, hiszen alacsony földszinti belmagassággal nem tervezünk középületet, de azért sikerült berángatnom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gönczi György Csepelen volt horgászboltos és sporthorgász, mikor felismerte, hogy a monokinis lányok előfordulásának valószínűsége nagyságrendekkel nagyobb Almádiban.Így 1990-ben döntött és Almádiba helyezte át üzletét. A most 65 éves Gyuri bácsi a helyi horgász egyesület éves báljára kis kiállítást rendezett néhány éve gyűjteményéből. Akkora sikere volt, hogy helyet ajánlottak a fent említett épületben, ahova befért az igen jelentős méreteket elért gyűjteménye. Az ajtón felirat: Hívja ezt a telefonszámot és öt percen belül ide jövök. Két percen belül volt ott. Kedvesen és szakszerűen vezet végig. Rengetek történettel. Ha tehetik, látogassák meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Eresztő” csónak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

és tervrajza

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rengeteg régi úszó

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Jelentős magyar találmánnyal a „ PONTYRA ÚSZÓVAL”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frank Zoltán ny. tanár ajándékozta Földes Jenő ny. tanárnak 1920-ban

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felszerelések elképesztő garmadája az igazi csemegék pedig valódi vitrinekben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Orsók fejlődés története, alant a két legérdekesebb darab

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a több mint 100 éves használható állapotú, angol, Nottingham nevű, fából készült orsó

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

és a szintén angol Hardy-féle Silex Major, ami 1947-ben ezer forintba került !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyuri bácsi bemutatott két, a szovjet mérnökök által kifejlesztett akkumulátoros mormiskázó berendezést. Az egyik még ma is működik. Olyan remekül remegtette a tvisztert, hogy az erotika kiállításon simán felhasználható lenne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezen a kétágú csodán pedig konkrétan bepisáltam.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Magyar Horgász kiadásai miatt alig tudtam eljönni, csak hát Erdélyi úr türelmetlen volt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beírtam a Szálka üdvözletét a vendégkönyvbe, majd ijedten hőköltem hátra, mikor is kifelé menet a mennyezetről lelógó faágról -kitömött papagájszerűen- egy magyar bucó lengett el az orrom előtt. Ne legyünk telhetetlenek.

5 komment

Címkék: erdélyi balatonalmádi úr horgász múzeum

A bejegyzés trackback címe:

https://szalka.blog.hu/api/trackback/id/tr77310399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ekkerjoz 2008.01.25. 09:05:16

Hihetetlen, egy hete voltam Csopakon, ha én ezt tudom, hogy ilyen kincsekkel teli múzeum létezik...
Mondjuk a Magyar Horgász alig változott valamit, és a csónak rajza inkább hajaz egy kőműves vázlatára, de a sok eredeti dolog, nem semmi.
És kéremszépen, amit a letörölt postban nem tudtunk kideríteni, megvan a pontyozó úszó MSZ 3375 1:1 léptékű szakrajza, azonnal levédetni!

gringo 2008.01.25. 09:08:07

Többekhez hasonlóan perverz vonzalmat érzek az ilyen régi, többnyire kézzel készített horgász-halász bizbaszok iránt, noha a többségéről fogalmam sincs, hogy micsoda, és pl. melyik végén kell megfogni.
Február-márciusban el fogok tölteni néhány napot Almádiban (asszonnyal, sajnos szigorúan horgászat-mentesen), akkor mindenképpen benézek ide is. Talán egy csökös háglit is láthatok végre!

ekkerjoz 2008.01.25. 09:15:01

Kedves Gringo,

csökös háglit múzeumban ne keressen, legföljebb fotókon.

Arra tippelek, hogy Csiró Géza Dramaturg úr előbb-utóbb elkészíti és a Szálka oldalain közzéteszi a nagy "Lista Almanach" és a "Ki-kicsoda a horgászatban" dolgozatok mellett, szerzett és öröklött szavaink szótárában a csökös-hágli kifejezés eredetét.

Addig is sok sikert a nézelődéshez.

csiró géza · http://szalka.blog.hu/ 2008.01.25. 10:09:06

Valóban, kedves ekkerjoz, tervezzük bemutatni (képes anyaggal is) a horgászatban és úgy általában a vízpartokon használatos kulcsszavakat, terminus technicusokat.
Már nem kell sokat aludni.

Yozuri Béla 2008.01.25. 10:26:04

A meghatottságtól nehezen tolulnak a keyboardomra a karakterek...
A széles antannás úszó vizbejuttatása , hogy mindig felénk áljon, speciális technikát igényel ugyan, de érzem új csakra nyilik az auráján a megvilágosodástól annak, aki rápillant a tervekre.
Köszönet Gönczi Gyuribácsinak a gyűjtésért...