HTML

Szálka

Élővizek mindhalálig! Nyálka, pikkelyek, síkosság, fokgazdálkodás. Heroikus küzdelem az első nyilvánosan közvetített vágótokívásért.

Friss topikok

  • Don Pármezán: @gringo: A fokgazdálkodás jó dolog volt, mert az is csak volt már, múlt időben. Minket, kisszersz... (2019.07.21. 20:44) Sumák hálózás árvízkor
  • Mária Kosztolányi: Bóni-fok, Bóni Antalról kapta a nevét, ha többet szeretnél tudni róla szívesen mesélek. A Bóni gró... (2019.03.21. 00:49) Bóni gróf varsát húz a faszára.
  • csiró géza: @nyubocs: Türelme nem volt hiábavaló. (2019.03.09. 12:53) Cifrafosat a vajhal
  • Vélemény Pista: ? (2019.02.24. 11:45) Lota lota to Kerka
  • WildBear: @Girhes Joe: Látom, erre 9 év alatt nem jött válasz, pedig engem is érdekelt volna.. (2018.02.17. 17:00) Tiltott módszerek III.

Linkblog

Medve, árnyék, előke

2008.02.02. 19:31 Shepherd

A néphagyomány szerint, ha február 2-án a medve kijön a barlangjából és árnyékától megijedve visszabújik a barlangba, azt jelenti, hogy még hosszú lesz a tél. Ha kijön, és a rossz idő miatt nem látva árnyékát kinn marad, akkor lassan vége a télnek s jön a tavasz. A tequila összefüggés a hajtás után.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voportóval innom kellett ma, amit persze nem éreztem erőszaknak. De hagyományteremtésként  eldöntöttem, hogy a következő huszonötévben minden medvenapon, februárban tele kötök egy min. negyven darabos előketartót. Híveim kövessetek. (jogalap a http://www.hinta.hu -n ) A poszt irreleváns de bevállalok egy főszerkesztői leqrást. Kommentben pozitív mondatok jól jönnének....

3 komment

Címkék: medve árnyék narancs fahéj tequila február fokgazdálkodás előke voporto

A bejegyzés trackback címe:

https://szalka.blog.hu/api/trackback/id/tr85322435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ekkerjoz 2008.02.02. 21:11:19

Tesókám, jó ez a post, szépek az előkék.
Nem tudom, meséltem-é már, Montenegróban látatlanban befizettünk fakultatív hajókirándulásra.
Tivatból indult a "hajó", a kikötőben derült ki, hogy csak egy bárka, amivel korábban Korculára hordtak cementet.
Mindegy, a hajó szép tiszta volt, szépen pöfögött a kotori (Cattaro K.u.K.) öböl tükör vizén, a kapitány egy eredeti jugoszláv lakodalmas rock cd-t tett a lejátszóba, és körbejárt egy üveg szőlőpálinkával. "Egíssígedre mádár!" Én is kaptam, pedig akkoriban nem nagyon ittam.
Aztán megnéztük a Kék-Barlangot.
Egíssígedre!

oldali 2008.02.02. 21:51:40

Örömmel látom, hogy a tequila ellenére szépek az előkék.
Egy kérdés nyitva maradt: a tequila után látszottak-e a horogelőkék árnyékai? Csak azért, hogy készítsem-e lassan a keszegezőt, vagy még maradjon a menyhalazó kézközelben? Előre is kösz!

EHCB 2008.02.02. 23:40:46

Kedves Hinta.hu, sokadszorra végigolvasva a művedet, eszembe jut hogy amikor spntán felhivtalak a kórházban (altatásból ébredtél), hasonló állapotban lehettél, mint most.

Nade, hogy Ekker Józsit se feldjük, ha sikerül beszkennelnem a Horvát étterem forditógéppel készitett magyar nyelvű étlapját, még be is szarunk. a Mottó:
Ba becsült fejadag étel beleszámit van adakozás meg kenyér.
(Az ár tartalmazza a köretet és a kenyeret)
süti beállítások módosítása