HTML

Szálka

Élővizek mindhalálig! Nyálka, pikkelyek, síkosság, fokgazdálkodás. Heroikus küzdelem az első nyilvánosan közvetített vágótokívásért.

Friss topikok

Linkblog

Szálka-pályázat: mit fáraszt Riff?

2008.03.17. 13:50 szily

Tararam, íme a legújabb játék: itt ez a fotó, és ki kell találni, mit fáraszt horgászbarátunk, akit, bár ez a sztorihoz szorosan nem tartozik hozzá, Mágus és Gus néven is ismernek rapsickörökben. A feladat nem egyszerűen a zsákmány megnevezése, hanem a történések rekonstruálása, vagyis leírni, hogy milyen eseménysor vezethetett a képen látható pillanathoz, illetve hogy mi lett a vége. Nem kell betojni, pár mondat elég, de akiben buzog a panteisztikus horgásznovellista vér, az nem fogja vissza magát. A fődíj egy igazi ereklye komoly gyűjtőknek: a Horgászegyesületek Tolnai Megyei Szövetségének talán kókuszillatú, wunderbaumoid reklám szóróanyaga, magyarán egy mohoszos légfrissítő. És egy kis önmarketing: az Indexen megjelent életem harmadik-negyedik, műlegyes horgászokkal foglalkozó, politikai töltetű írása, akit érdekel, itt olvashatja.

8 komment

Címkék: játék pályázat hülye szürrealizmus vízszennyezés horgásztörténet

A bejegyzés trackback címe:

https://szalka.blog.hu/api/trackback/id/tr99384502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gringo 2008.03.17. 13:59:23

Nem fáraszt semmit, csak beakadt a twistere a kövezésbe, és csodálkozva nézi, ahogy Hunyady Attila és Főző Péter a túlsó partról egy bogáncsszerelékkel kombinált vízisárkánnyal próbál a segítségére sietni.

A wunderbaumot pedig tisztelettel felajánlom a Retardált Horgászok Bentlakásos Szeretetotthonának.

ekkerjoz 2008.03.17. 15:03:29

Ez a fotó volt nemrég a Listán?

vagoj 2008.03.17. 15:17:40

Szerintem ez Willy a kardszárnyú bálna. A képen a GUS lágyan parírozza Willy mozdulatait, aki az oldalára dőlve fehér foltos hasát az ég felé fordítva mutatja, igen, feladom, legyőztek. Peches napja volt, Hollywoodból sikeresen kiszabadítva átúszott 2 óceánt, 2 tengert, leküzdötte a Duna árját, és akkor szembetalálkozott a gigantikus kérdezőbiztossal. Ez annyira sokkolta, hogy gyakorlatilag minden küzdelem nélkül megadta magát, és várja a gaffot.
Szerintem.
Vagoj

Adrian Mole 2008.03.17. 15:36:12

Mekong delta, óriás gurámi habfészek fárasztása egy elrontott dobás eredményeképpen.

Adrian Mole 2008.03.17. 15:38:23

Egyébként döglött tehénnek néz ki. Ha tényleg az, azért visszakérdeznék, hogy miért kellett megcélozni? Legdrágább dolog a tehénbőr? Vagy a mellüregben tanyázó kapitális márnák miatt?

Adrian Mole 2008.03.18. 08:38:24

A tehenes verzió két lehetséges forgatókönyve:
A.)
- Figyu már! Egy döglött tehén. Fogadjunk, hogy nem tudod megdobi Gus!
- Hülye vagy? Ezt nézd!
...
- Most mi a francot csináljak, megvan!

B.)
- Figyu már! Egy döglött tehén.
- Azt a vízminőségrombolóammóniatermelő, büdöspatás k..vaéletbe, ezt nem hagyhatjuk. Hol a harcsázóbot, 80-as fonottat rá. Hívjátok az állati fehérje feldolgozót!
...
- Te, Gus, oké, hogy megakadt, de hogyan akarod kiemelni?

gringo 2008.03.18. 14:58:18

A helyes választ azért megtudjuk?

Búvár Kund 2008.03.18. 18:02:52

Mint szemtanú:
Riff barátunk pergető-karrierje kezdetén, kissé lámpalázasan, szolidan remegő kézzel dobott a halott jószág felé, de nem ám hetykén telibe, hanem jócskán a folyásnak fölfelé (Mura) és túldobva a dögön ügyeskedte ki az akadást a kb. harminc centis vízben sodródó silány twistere még ócskább horgával.
Igen szánalmas volt a halott haszonállat és az elemében lévő vadbarom küzdelme. A súlyos tetem a bot rángatására persze a legcsekélyebb mértékben sem reagált, Riff barátunk legnagyobb megrökönyödésére.
Azon, hogy este hazafelé Tni autója hengerfejes lett, már nem is lepődtem meg..