HTML

Szálka

Élővizek mindhalálig! Nyálka, pikkelyek, síkosság, fokgazdálkodás. Heroikus küzdelem az első nyilvánosan közvetített vágótokívásért.

Friss topikok

  • Don Pármezán: @gringo: A fokgazdálkodás jó dolog volt, mert az is csak volt már, múlt időben. Minket, kisszersz... (2019.07.21. 20:44) Sumák hálózás árvízkor
  • Mária Kosztolányi: Bóni-fok, Bóni Antalról kapta a nevét, ha többet szeretnél tudni róla szívesen mesélek. A Bóni gró... (2019.03.21. 00:49) Bóni gróf varsát húz a faszára.
  • csiró géza: @nyubocs: Türelme nem volt hiábavaló. (2019.03.09. 12:53) Cifrafosat a vajhal
  • Vélemény Pista: ? (2019.02.24. 11:45) Lota lota to Kerka
  • WildBear: @Girhes Joe: Látom, erre 9 év alatt nem jött válasz, pedig engem is érdekelt volna.. (2018.02.17. 17:00) Tiltott módszerek III.

Linkblog

Ehavi médiafigyelő (elmarad az Arany Gébnyálka-díjak kiosztása)

2008.05.05. 10:47 Yozuri Béla

Ugyanis az történt, hogy úgy tűnik az általunk figyelt három "szaklap" , a Mahor, az SSH és a HV(G) ehavi számaiba nem kerültek állatkínzó jelenetekkel illusztrált cikkek, sőt egyéb igazán égbekiálltó marhasággal sem találkoztunk, még a horgászvizek bemutatásánál is kerülik a Klágya-horrort. (Persze az ingerküszöb egyénenként változó, nálunk hoszú idő óta először a biztosítékot nem sikerült kiverni.)

Az ehavi számok közös vonása a "magyarázó ábrák" újbóli tündöklése szakíróinknál, melyek örökös rajongói vagyunk, különös tekintettel a nagy klasszikusokra. Ebben verhetetlen az immár 61 éves Mahor, amely ehavi számában nem kisebb szakíró ikon , mint Hunyady Attila Doktor illusztrációival állt rajthoz, a hogy működik a vízisárkány c. alkotásával. A mester, aki a magyarázóábra, mint művészeti irányzat legnagyobb úttörői közé sorolható egy műben ötvözi a ceruzarajz szabadságát a számítógépes feliratozás praktikusságával. A bátor vonások, egyértelmű nyilak egy pillanaig sem hagynak kétséget a szemlélőben affelől, hogy a vízisárkány az évtized nagy találmánya, és azonnal nekiáll fabrikálni egyet, majd rohan a legközelebbi folyóig kipróbálni.

 

 

Aki esetleg nem tudná, az ábrán a vízisárkány klasszikus nyomvonala látható

A HV ehavi (csak reméljük, mert a borítón a 4.szám szerepel) illusztrátora vagy maga Dr H.A. mester rangrejtve, vagy egy lelkes tanítványa, mert a stílus megdöbbentően hasonló, mindkét szerző, az óvodáskorú gyereket nevelő családoknál szériatartozék  színesceruzakészlettel, és ütős bejegyzésekkel próbál olyan hatást elérni, mintha informatív lenne.

Felcsalizott horoggal dobj vízbe

Az SSH ehavi illuszrtrátora szabadon engedte szárnyalni a szellemi energiáit. Térhatásúra törekedő fotómontázsba ágyazott gyászkeretes felhívás alkalmazásával tárja elénk a tökéletes nullát.

A végtelen Decartes-szorzata meghozza a kívánt eredményt

Kiderül még a lapokból, hogy idén ősszel elméletileg a Halászati törvény módosítása várható. (Azért én megvárom, amíg a törvénymódosításról hírt ad majd a szúnyogcsomagoló-papír média.)  Erről is , és a jelen állapotokról több civil szerveződés tartott fórumot az "Alapítvány a vidrákért"  szervezet rendezésében, amire a MOHOSZ nem ment el. Persze ők sem tétlenkedtek, úgynevezett kibővített szakbizottságot hoztak létre "az országos horgászrend módosításának javaslatát kidolgozandó". (idézet a lapból)

Ezen felül állást foglaltak a "halászati-horgászati törvény módosítását illető horgász szervezeti javaslatokról". Ezt nem igazán értjük még, mit is jelent, legszebb reményeink szerint akár valamiféle egyeztetés történhetett a horgászok képviselővel, de rosszabb esetben azt is jelentheti, hogy készül a MOHOSZ szervezetileg betagozódni valamelyik Halászati cégbe.

Várjuk olyan horgászegyesületek vagy egyéb szervezetek jelentkezését, akikkel konzultált a MOHOSZ a halászati törvény módosításának ügyében.

(Még egy hír: Bokor Károlyt nevezte ki a MOHOSZ ifjúsági bizottsága elnökévé. ) 

15 komment

Címkék: kommunisták fokgazdálkodás apácafúró illusztrációk csökös hágli

A bejegyzés trackback címe:

https://szalka.blog.hu/api/trackback/id/tr53454167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gringo 2008.05.05. 11:02:46

A téli vízisárkányos poszt óta remegő kézzel, véreres szemekkel lapozok át minden horgászújságot az áhított magyarázó cikk után kutatva. Ezek szerint imám meghalgattatott. Már csak egy (félek, költői) kérdésem maradt:
HOGY A RÁKBA' MŰKÖDIK A VÍZISÁRKÁNY ???

Muhaha, Bokor Károly lesz a feltörekvő fiatal nemzedék legfőbb patrónusa? Remélem, cukorkát nem fogadnak el tőle...

Petike82 2008.05.06. 13:58:31

Miért? a Bokor Károly az nem jó horgász? vagy valami más miatt nem lesz jó?

gringo 2008.05.06. 14:58:09

Hmmmm... Másnak is magyaráznom kell a poént? Mert akkor vállalom, hogy szar volt.

charon24 2008.05.06. 16:46:01

hali gringo, én történetesem ismerem a Karcsit, és talán a díszes brigantiból ő találja meg legkönnyebben a "fiatal, feltörekvő nemzedékkel" a hangot.
na mindegy, amúgy tök jó a szálka, csípem a szösszeneteket. :D
ekkejoe-nak üzenem, a Laci (Pozsgai) tényleg szuperül fabrikál, készít botot, enyimé műxik. :)
na csak így tovább, ha nem veszitek rossz néven, Szily postafiókját, vagy akármelyiktekét megörvendeztetném némi savazós írással.

üdv,
charon

gringo 2008.05.06. 16:59:56

Szia, Charon!

BK engem mindig egy cukrosbácsira emlékeztetett, de ha magyarázni kell, akkor tényleg nem volt jó a poén.

Károly biztos jobban perget, mint pl. én (nahát...), sőt lehet, hogy a megélhetési szakírók közül is kitűnik. Nálam akkor került skatulyába, amikor az egyik DVD-jén belógatott egy seprűnyelet a fűzfagyökerek közé, és addig tartotta egy helyben a fészkét védő harcsát, amíg az ki nem fáradt. Öcsém, ez aztán a sporthorgászat...

Lehet, hogy sokan nem értenek velem egyet, de a nagy harcsa fogása fészekről még akkor is genyóság, ha nem tiltja a szabályzat. Persze sokan csinálják, de egy szakírónak nem kéne ezt propagálnia.

charon24 2008.05.06. 17:51:13

gringo - igazad vagyon. BK filmjét nem láttam, egyet csak, azt meg a Robó csinálta, hát elég kaki lett. :S
aki fészkezik, és propagálja is, az a Koós Feri. mondjuk neki szabad. :D (olyan helyen is horgásznia, ahol más, haléandó emberfiának nem)
a cukrosbácsiban van valami, majd legközelebb, ha összefutok vele, megemlítem neki. :):))))
még az is lehet, hogy csak hamiskásan elmosolyodik a bajsza alatt, ahogy szokott :D
magyarázni kellett, nekem nem esett le, én bocs.

üdv, nyomás ki a partra!

gringo 2008.05.06. 18:12:40

Basszus! Lehet, hogy én is Koóst láttam??? Ennek muszáj utánanéznem, és korrigálnom, ha hülyeséget írtam...

Yozuri Béla 2008.05.06. 18:18:15

Úgy kell kezdeni Gringó(ha kell),helyreigazítás. Én tudom..:-)
Tervezek egy vizisárkány építést,és teszthorgászatot, végülis balintilalom vége van.

gringo 2008.05.06. 18:23:27

Mea culpa! Elnézést kérek Károlytól, tényleg Koós Ferencről van szó. Egyszer egy gyenge pillanatomban lemásoltam a "Harcsázás rejtelmei" című remekművét, és most előkapartam a korongot.
A ragadozó halakról valahogy mindig BK jut eszembe... Károly a csukázásról csinált filmet. Nem baj, a cukrosbácsit még mindig tartom :-))))

gringo 2008.05.06. 18:24:47

izé, HELYREIGAZÍTÁS vót itten.

Petike82 2008.05.07. 12:23:30

meg a süllő fogásáról is, meg többek között írt "egy-két" könyvet is, avagy társszerzőjük volt..:).

Én a napokban láttam a Koós Ferenc Harcsafogás rejtelmei c. dvd-jét, az óriásantennás úszón még röhögtem, mert nem tudtam elképzelni, hogy hogy a viharban lehet azt normálisan bedobni, de a fészkelő harcsák kitépése a fészekből és a vízből, hát hogy ne mondjam, gusztustalan volt. Ígyhát befejeztem a kalandot vele.

Mondjuk a 3. dvd végén az a ~10-15 perces reklám se semmi..:)

Volt valami Kálmán (nem jut eszembe a neve) aki könyvet írt a Harcsafogás trükkjei vagy valami ilyesmi címmel, sárga borítója volt. Azt olvastátok? Van róla véleményetek? Azt hiszem pécsi a fazon, de nem vagyok benne biztos.

charon24 2008.05.07. 13:24:09

Petike82!
Soltész az illető, mármint a Kálmán. sok okos dolgot írt amúgy, és sok bajszit fogott - ezt mondjuk csak hallottam, én nem voltam tanúja. :D
anno Zákonyi Balzer energo Botondék gyártottak egy filmet a Menyhárt Józsi ügyeskedett benne, talán Kazahsztán? már nemtom...
Koós Feri amúgy sztem egy szerény ember, csak hát azért, amit és ahogyan csinál, kapja a hideget-meleget! :)

üdv,
charon

Petike82 2008.05.07. 15:08:24

Köszönöm a választ :)! Mostmár tudom mit mondjak az antikváriumosnak! Mégegyszer köszi!

Csaszi_64 2008.05.08. 23:15:15

Nono, azért az SSH címlapfotója követi a megkezdett új SSH design-t! "Fűben panírozott" harcsa!
Tudom, hogy ez már csak "szálkakeresés", de azért ne menjünk el mellette szó nélkül! :)

Yozuri Béla 2008.05.09. 10:22:20

Mibajod vele Csaszi_64, még a füvet is lenyirták....:-)
süti beállítások módosítása