HTML

Szálka

Élővizek mindhalálig! Nyálka, pikkelyek, síkosság, fokgazdálkodás. Heroikus küzdelem az első nyilvánosan közvetített vágótokívásért.

Friss topikok

  • Don Pármezán: @gringo: A fokgazdálkodás jó dolog volt, mert az is csak volt már, múlt időben. Minket, kisszersz... (2019.07.21. 20:44) Sumák hálózás árvízkor
  • Mária Kosztolányi: Bóni-fok, Bóni Antalról kapta a nevét, ha többet szeretnél tudni róla szívesen mesélek. A Bóni gró... (2019.03.21. 00:49) Bóni gróf varsát húz a faszára.
  • csiró géza: @nyubocs: Türelme nem volt hiábavaló. (2019.03.09. 12:53) Cifrafosat a vajhal
  • Vélemény Pista: ? (2019.02.24. 11:45) Lota lota to Kerka
  • WildBear: @Girhes Joe: Látom, erre 9 év alatt nem jött válasz, pedig engem is érdekelt volna.. (2018.02.17. 17:00) Tiltott módszerek III.

Linkblog

Sülthalbotrány az Egyesült Királyságban

2009.07.13. 12:41 Shi Manó

A Times online kiadása leleplez: a Nagy-Britanniában nemzeti ételnek számító fish and chips nagyon sokszor nem az egyre drágább és ritkább (durván túlhalászott) atlanti tőkehalból, hanem egy vietnámban tenyésztett, mekongi harcsaféléből, a Pangasius hypophthalmus nevűből készül. A mekongban egyébként rengeteg harcsaféle él, csak húsz azoknak a fajoknak a száma, amelyeket tenyésztenek. A botrányban érintett, egyébként igen látványos, cápás kinézetű és sziámi cápának is nevezett hal kábé másfél méteresre és úgy negyven kilósra bír megnőni a Wikipedia szerint, és sajátos módon akváriumi alkalmazása is gyakori, a Dunaplaza nagy kínai éttermében évekig keringett egy uszkve negyven centis példány. A brit szigetek több mint 11 000 fish and chips-kioszkjának valószínűleg már a többsége ebből halból hamisítja a tőkét.

5 komment

Címkék: harcsa tőkehal kommunisták fokgazdálkodás mekong

A bejegyzés trackback címe:

https://szalka.blog.hu/api/trackback/id/tr501243336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pappito · http://pappito.com 2009.07.14. 03:38:28

hát ezért jobb itt nekünk, nem kell kínai hamishalból enni a fisencsipszt, és ecetet se kell enni hozzá :)

Adrian Mole 2009.07.15. 15:02:27

@pappito:
Ecet a chipsre, a halra inkább barnaszósz! :)

BigManRay 2009.07.25. 13:53:11

a halra barnaszósz??
tartaar szosz inkább aminek semmi köze az ottthonihoz..

BigManRay 2009.07.25. 13:54:17

jjaa és otthon már 3 éve ehetitek ezt a mocsok halat 4*os szállodában fogas helyett..

baliquez 2009.07.25. 19:26:16

@BigManRay: Fajgyűlölő vagy? Büdös a Mekong? Nem rossz ízű hal ez sem ha friss, harcsapöri stílusban többször elkészítettem amíg a fish&chipsre büszke nem kicsit beltenyésztett retardáltak szigetén laktam, inkább ezt árulják Magyarországon a szállodákban turistáknak mint a Balatonból nullára lehalászott süllőt. Aki összetéveszti az ízét a süllőével az meg is érdemli szvsz.