HTML

Szálka

Élővizek mindhalálig! Nyálka, pikkelyek, síkosság, fokgazdálkodás. Heroikus küzdelem az első nyilvánosan közvetített vágótokívásért.

Friss topikok

  • Don Pármezán: @gringo: A fokgazdálkodás jó dolog volt, mert az is csak volt már, múlt időben. Minket, kisszersz... (2019.07.21. 20:44) Sumák hálózás árvízkor
  • Mária Kosztolányi: Bóni-fok, Bóni Antalról kapta a nevét, ha többet szeretnél tudni róla szívesen mesélek. A Bóni gró... (2019.03.21. 00:49) Bóni gróf varsát húz a faszára.
  • csiró géza: @nyubocs: Türelme nem volt hiábavaló. (2019.03.09. 12:53) Cifrafosat a vajhal
  • Vélemény Pista: ? (2019.02.24. 11:45) Lota lota to Kerka
  • WildBear: @Girhes Joe: Látom, erre 9 év alatt nem jött válasz, pedig engem is érdekelt volna.. (2018.02.17. 17:00) Tiltott módszerek III.

Linkblog

Rába

2009.02.25. 08:00 ekkerjoz

Lassan két hete tolom ide-oda a következő hírt:

2009. február 12., csütörtök (MTI)

Az elkészült tervek szerint akár már az idei év végéig megoldódhatnak a Rába habzásával kapcsolatos környezetszennyezési problémák - mondta Göncz Kinga külügyminiszter csütörtökön Budapesten, miután találkozott osztrák kollégájával, Michael Spindeleggerrel.
A megbeszélés utáni sajtótájékoztatón szó volt a heiligenkreuzi
hulladékégető ügyéről is, amellyel kapcsolatban Göncz Kinga
kifejtette: arra kérte az osztrák külügyminisztert, segítsen abban, hogy olyan megoldás jöjjön létre, amely kielégítő mindkét fél számára. Amíg ez a megállapodás nem jön létre, addig ne kezdődjön el az építkezés - tette hozzá.
A témával összefüggésben Michael Spindelegger azt mondta, ez olyan kérdés, amelyet az érdekelteknek helyben kell megbeszélniük egymással. A kormányok nem tudnak kényszerítő erővel hatni a résztvevőkre - hangsúlyozta.
Mindkét külügyi tárcavezető a helyi megbeszélések fontosságát
hangsúlyozta a hulladékégetővel kapcsolatban.
A magyar környezetvédelmi minisztérium vasárnap közölte az
MTI-vel, hogy fellebbezést nyújt be az Őrségi Nemzeti Park a
burgenlandi hatóságok döntése ellen, amellyel első fokon engedélyezték a heiligenkreuzi hulladékégető megépítését. Az égető ellen már több magyar és osztrák környezetvédő szervezet, a Heiligenkreuz-cal szomszédos Mogersdorf képviselő-testülete, valamint Szombathely polgármestere is tiltakozott.
Michael Spindelegger a csütörtöki tájékoztatón a Rába habzásával
kapcsolatban - Göncz Kingához hasonlóan - úgy vélekedett, hogy rövid időn belül jó megoldás születhet az ügyben. (A Rába több éve habzik osztrák bőrgyárakból érkező szennyeződés miatt.)
Az osztrák diplomácia vezetője továbbá kiemelte, Ausztria számára
különösen fontos a regionális partnerség, amelyet a Duna menti
országok együttműködésének keretében szeretnének kialakítani.
Göncz Kinga elmondta: a megbeszélésen szó esett a következő közös
kormányülésről, amelyen téma lesz egyebek mellett az energiapolitika - amely a januári gázkrízis miatt különösen fontos -, valamint a kultúra. Hozzáfűzte, mindkét ország számára különösen fontos a Nyugat-Balkán európai integrációja.

 

Gratulálok a külügyminiszter asszonynak, ügyesen elérte, sikerült beszélgetni a sógoroknál dolgozó kollégával, nagyon szépen köszönjük.

Volna pár kérdésem:

-   Hol lehetne megtekinteni az elkészült terveket? Egyáltalán, milyen tervekről van szó, műtárgyak kiviteli terveiről, hatástanulmányokról, mikről?

-   A hulladékégető üzemét hogyan lehet mindenki számára kielégítően alakítani, néha megfordítjuk az uralkodó széljárást, páros napokon mi szagoljuk, páratlanokon pedig a sógorok? 

-   Tessék már megkérdezni az osztrák kollégát, hogyan értette azt, hogy "A kormányok nem tudnak kényszerítő erővel hatni a résztvevőkre", ezen ugyanis konkrétan beszartam, akkor ki a tököm tud rájuk hatni, a helyi önkormányzatok, vagy az uhudler, vagy mi, bazmeg Michael.

-   Van-e összefüggés a Rába habzás (rövid időn belül tervezett) megszűnése és a bőrgyárak bezárása között? Egyre több gyár dobja be a törölközőt, mert elfogynak a rendelések, ahogy csökken a gépkocsigyártás, úgy csökken az igény az üléshuzatokra, bútort is egyre kevesebbet gyártanak, "kész, fújt a bőrgyár". 

Mindenesetre mégegyszer gratulálok, és mert nem akarok igazságtalan lenni senkivel szemben, aki a Rába habzása ellen harcol, ezért hadd említsem meg kedvencz EU-parlamenti képviselőm, Olajos Péter nevét.
Biztos vagyok benne, hogy sok kört futott a sikerért, ha másként nem, axelrose kendős fejjel, gatyában motorozva.

13 komment

Címkék: idióták

A bejegyzés trackback címe:

https://szalka.blog.hu/api/trackback/id/tr99959901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chastar 2009.02.25. 09:27:03

Érdekes. Mi nem tehetünk semmit az égető ellen, pedig az égésterméket a légáramlat hozzánk hozza. Nemrégiben azt olvastam, hogy az osztrákok új hatástanulmányt kérnek a határ mellé építendő "Las Vegas"-ról (bocs a pontos nevét nem tudom), mint hatás viselő fél.
Mi nem vagyunk "hatás viselő fél"?
Ők milyen hatást viselnek?
(Tudom, ide hozzák majd az osztrákok a pénzüket eljátszani, és ez sokkal fontosabb mint a mi egészségünk!)

mumli 2009.02.25. 09:28:33

azt sem értettem, miért adtak a bőrgyáraknak (ha jól emlékszem) 2010 végéig haladékot arra, hogy megépítsék a szűrőberendezéseket. hamarabb is készen lenne, gondolom.
mi vagyunk a környező országok szeméttárolója; jön a szenny nyugatról-keletről (Tisza) egyaránt, a vezetőség pedig nem tesz semmit, csak a külföld seggét nyalja. ha fordítva folyna a Rába, és tőlünk jönne a szennyező anyag, akkor tutibiztos, hogy egykét napon belül még a legkisebb kifolyókat is bedugaszolták volna, csak hogy megfeleljünk nyugati testvéreinknek. nem fogja fel az agyuk, hogy a környezeti hatások nem állnak meg a határon??

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2009.02.25. 09:54:56

de mit is varunk ilyen nyomorek kulugyminiszterrel, mint a gonc kinga??? szanalom. valaki megemeli a hangjat es visitva menekul haza.
bohoc....

egy normalis, eros, asztalra csapo kulugyminiszter kell, nem ez a mammer...

szuperapu · http://szuperapu.blog.hu/ 2009.02.25. 09:56:20

Hát érdekes egy államigazgatása van a szomszédoknak az biztos! A környezetvédelmi engedélyeket ki adja ki arrafelé? Gyár bezár, szűrőrendszer beüzemel, engedélyeztetés, gyárnyitás. Most.
Arra volt kényszerítő erő, hogy az EB idején kis hazánk területén razziázzanak az osztrák csendőrök, itt szűrve a gyanús drukkeret...

De én már évek óta tépem a szám, még egy műanyag tehenet is áldoztam az ügyért... (/ :P

(Többek közt: szuperapu.freeblog.hu/archives/2009/02/13/Tehetetlenseg/ , /

Asidotus 2009.02.25. 09:57:19

Miért nem lehet reklámfilmet forgatni a habzó Rábáról és a hulladékégetőről, és leadni az európai tévékben, hogy :"Ausztria, Európa legszebb környezete0"?
Leszarom a következményeket, kis túlzással, de bombázni kellett volna mindkét üzemet, hogy kapják be a kurva anyjukat!

Diktaturha 2009.02.25. 10:29:52

Amennyiben a hulladékégető osztrák területen épül fel, a füstöt a szél áthozza hozzánk, cserébe mi szintén a szelek szárnyán átküldenénk az osztrák égetőre egy méretes aknagránátot az majdnem ugyanaz? Jogilag talán nem, de felettébb hatásos.

Masikmezo 2009.02.25. 10:32:32

Az osztrákok nem akarnak mást, mint jóll elhúzni az időt. Ha netán megszűnik a gyár, meegszűnnek a munkahelyek, nekik gond lesz. Még a végén megsajnálom őket. Semmivel sem jobbak, mint az ukránok a Tiszábval.

Kazimír 2009.02.25. 11:18:52

@Nűnű:
A reklámfilm jó ötlet lenne. Azt hiszem erre már a sógorok is felkapnák a fejüket :)

Perillustris 2009.02.25. 12:35:06

@mumli: Emlékeim szerint 2017-ig adtak.

mumli 2009.02.25. 13:10:12

@Perillustris: uff. hát ez tényleg durva. nem voltam biztos a 2010-ben, de nem gondoltam volna, hogy ekkorát tévedek :(
ha Fodor meg a Kinga nem intézte el őket, talán majd a válság megteszi helyettük.
Reklámfilm a netre nem is rossz ötlet, a tüntetéseket magasról lesz@rták, vagy ha osztrák oldalon történtek, akkor még jól meg is b***ták a szervezőket.

rognork 2009.02.25. 13:50:27

polgári engedetlenséggel lehet ez ellen tenni, pl sok autós szépen átmegy a sógorokhoz, oszt az út közepén véletlenül lerohad. egymás után. esetleg - bár ez nem kultúrmegoldás, és vissza is hat a vizeken keresztül - olajcseere után szépen át kell autózni, oszt a lakótelepen szétlocsolgatni. jürgen és uwe biztos díjazni fogja, ahogy hanyattbaszódnak a finom magyar olajon. további ötletem a szemétexport, ahogy ők is csinálják, hogy dögölnének meg...

mellesleg nagyon érdekelne, hogy kingát mi a retkes fasz alapját tette meg miniszternek a főnök, mert én még nem szakmai érvet sem találok.

pisces 2009.02.26. 08:48:23

Hahó, Négymancs!
Ezek nem fájnak? Csak a libamáj?
Vagy csak megrendelésre tépitek a szátokat?

caymanos 2009.02.28. 15:56:17

Az olajos-féle weblapot napokig nem lehetett elérni, most már bejön, csak levágták az elejéről az intrót.
De fennmaradtak a páréves videók, érdemes végigunni, illetve nem érdemes, sima politikus duma. Nagyjából annyiszor használja a "bíízotság" szót, mint horngyula.
Amúgy az olajos vezetéknév nem roma véletlenül? Mint a lakatos, kolompár, orsós, rézműves.
Szemre beás a fazon.
süti beállítások módosítása