HTML

Szálka

Élővizek mindhalálig! Nyálka, pikkelyek, síkosság, fokgazdálkodás. Heroikus küzdelem az első nyilvánosan közvetített vágótokívásért.

Friss topikok

  • Don Pármezán: @gringo: A fokgazdálkodás jó dolog volt, mert az is csak volt már, múlt időben. Minket, kisszersz... (2019.07.21. 20:44) Sumák hálózás árvízkor
  • Mária Kosztolányi: Bóni-fok, Bóni Antalról kapta a nevét, ha többet szeretnél tudni róla szívesen mesélek. A Bóni gró... (2019.03.21. 00:49) Bóni gróf varsát húz a faszára.
  • csiró géza: @nyubocs: Türelme nem volt hiábavaló. (2019.03.09. 12:53) Cifrafosat a vajhal
  • Vélemény Pista: ? (2019.02.24. 11:45) Lota lota to Kerka
  • WildBear: @Girhes Joe: Látom, erre 9 év alatt nem jött válasz, pedig engem is érdekelt volna.. (2018.02.17. 17:00) Tiltott módszerek III.

Linkblog

medvesalsa

2008.01.10. 19:28 csiró géza

Tegnap este a Mammut II táncszínpadán bemutatta az első hivatalos magyar salsa-figurát Yozuri Béla, a botrányairól elhíresült pilisszentiváni Yogibear-imitátor. A mozdulatsor az "El nino negro del caballo blanco" névre halgat, amely magyarul annyit tesz: A fehér ló fekete fia.

10 komment

Címkék: el nino salsa yozuri

A bejegyzés trackback címe:

https://szalka.blog.hu/api/trackback/id/tr23292533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ekkerjoz 2008.01.10. 21:48:47

Nos, ahogy Ganxsta "Döglégy" Zoli megénekelte régen, mikor hokizástól fáradt kezekkel nehezebben bírt sodorni, "Vato Loco, a salsa királya" bizony először a Lőrinci-Fonóban lépett föl, legalábbis ott láttam igazi latin-amerikai salsát, úgy ám.
Mondjuk afro-cubaival se találkoztam előtte, hihetetlen mély benyomást tett rám, amint a baloldali szakmaiság vértje mögött, a lányok műszerészkék miniköpenyben és lyukasorrú kismamacipőben, a férfiak fehér atlétatrikóban és talpángumis mackóalsóban, de nyúlós vietnami strandpapucsban salsát jártak.
Mindenki izzadt. Én is. Komoly szagunk volt. Salsázni nem tanultam meg azóta se, és sejtem, miért maradt ki a standard táncok küzül.

csiró géza · http://szalka.blog.hu/ 2008.01.11. 08:23:27

Igazságod van, ekkerjoz, de itt a hírértéket az adja, hogy ez az első "echte" magyar salsafigura. Fejlesztése - úgy tudjuk - évekig tartott, és maga a nagy Vato Loco is megpróbálkozott a mozdulatsor kivitelezésével egy trinidadi salsa-népszerűsítő gálán, de az első három lépés után térdkeresztszalag-szakadást szenvedett.
Azóta használja a Kelet-Kubai nép azt a kissé rosszindulatú, de annál vicczesebb közmondást, amely szabadfordításban így hangzik: A yozuri kössön csomót a lábadra!

Shepherd · http://www.hinta.hu 2008.01.11. 11:49:10

Ma reggel a Háziréti Tározó mellett vitt el az utam s megdöbbenve láttam amint Yozuri Béla Dferi égifül kereskedőnek a figurákat, magyarázza rövid, de intenzív bemutatókkal két frissen vágott lék között. A jég nem csak sóhajtozott de recsegve ellenkezett a bodorkák viszont hangosan röhögtek a vödörben. Így hát nem hagy nyugodni a gondolat, hogy vajon a halak mutatnak-e valami metakommunikatív jelet jókedvük esetén a természetben is ? Egy Makkász nevű gyárigazgató napok óta hordta be vödörszámra a kukoricát azonos helyre napok óta mikor is elaludt így cca. órás késéssel érkezett a partra. Az etetendő helyen két karbafont szárnyú hattyú várt rosszallóan. Tehát a madarak érzelmei látszanak. De a halak ?! Nyugtalan vagyok....

Yozuri Béla 2008.01.11. 14:00:10

Majd remélem egyszer elindul ez a szakmaiság Richter skálán már 9.8-as erősségű szálkablog, és kapok olyan jogosultságot, hogy kimoderáljam a szerkesztőt is a picsába.
Addigis, hogy milyen magasra tettem a szakmaiság mértékét...:
Elhatároztam, idén megtanulok efféléket linkelni.
meg képet is...

A Richter-skála a földrengés erősségének (nagyságának) mérése szolgáló logaritmikus alapú skála, elméletileg tetszőleges (pozitív vagy negatív) értéket felvehet.

Az eljárás kidolgozója Charles Richter, eljárását 1935-ben tette közzé.

A rengés erősségét matematikai módszerekkel számítják ki annak amplitúdójából és az epicentrumtól való távolságából, minden egyes fokozat az előzőnek mintegy tízszeresét jelenti. (A földrengés helyétől 100 km távolságban lévő szeizmográf által jelezett legnagyobb kitérés mikronban mérve, és ennek tízes alapú logaritmusa.)

A skálán 0 erősségű rengés amplitúdója: 1 mikron.

A Richter-skála a hosszanti és kereszthullámok különbségeit nem veszi figyelembe, és sok egyszerűsítő feltevést tartalmaz (nem veszi figyelembe a közeg inhomogenitását, az obszervatóriumok altalajának eltéréseit és a mérőműszerek különbözőségét sem).

Bevezetése óta a legnagyobb erősségű földrengés a Richter-skála szerint 2004. december 26-án, a Szunda-árok északi része alatti (Szumátra) epicentrumban volt: 9,3-as erősségű.

csiró géza · http://szalka.blog.hu/ 2008.01.11. 14:26:59

bélám ezt - attól félek, - nem értem.

horee 2008.01.11. 14:58:35

Mit nem értesz drága Gézám?

A nagypénteki földrengés (másnéven nagy alaszkai földrengés) 1964. március 27-én a mérések kezdete óta feljegyzett második legerősebb földrengés volt, a Richter-skála szerint 9,2-es erősségű. 131 áldozatot követelt. Epicentruma a Prince William-szorosban, közelebbről a College-fjordnál, Dél-Közép-Alaszka partjaitól nem messze volt. Helyi idő szerint délután 5 óra 36 perckor kezdődött és három-öt percig tartott. A csendes-óceáni és az észak-amerikai lemez találkozásának törésvonalánál a tengerfenék elmozdulása hatalmas szökőárt indított el, a szárazföldön pedig a talajszint néhol 11,5 métert is süllyedt.

dramaturg úr 2008.01.11. 15:02:02

Ezt a "ki akarom moderálni a szerkesztőt" - dolgot.
A Richter-skálát értem, hisz én találtam ki.
Csak akkor még nem magyarosítottam németről.

Yozuri Béla 2008.01.11. 15:27:50

Most egy-két helyesirási, mondatszerkesztési, és egyéb súlyos nyelvtani hibán vagy felakadva CsiróGézám?
Feltalálom itt neked a szakmaiság mérőszámát, oszt nem érted? Hogy leszel igy a Médiahajón
jövőre? (Lásd link, hogy értsd)

Ez a link vajon átmegyen-e. VI editor nélkül meg vagyok halva, na.

www.youtube.com/watch?v=8vyAPfNi8gU&feature=related

csiró géza · http://szalka.blog.hu/ 2008.01.11. 15:51:28

Azt nem tudom, de azt elintézem, hogy téged felkérjenek egy fröccsöntött papucsos salsaperformace-ra.

ekkerjoz 2008.01.11. 19:01:19

Kedves Uraim, a földrengés nem játék.
Egyszer régen Gabos és R.TóthGyuri társaimmal motoroztunk a kies Jugoszláviában, a Kotori-öböltől Belgrád felé, és valahol a Moraca kanyon környékén tűnt fel először, hogy nem jönnek szembe, se autó, se motor, se tehén. Nemsokkal később kiderült, miért nincsen forgalom: az országutat itt-ott félméteres szintkülönbségű és egy-másfél méter széles hasadások kicsit leamortizálták, úgy köllött a motorokat átemelni.
süti beállítások módosítása