HTML

Szálka

Élővizek mindhalálig! Nyálka, pikkelyek, síkosság, fokgazdálkodás. Heroikus küzdelem az első nyilvánosan közvetített vágótokívásért.

Friss topikok

  • Don Pármezán: @gringo: A fokgazdálkodás jó dolog volt, mert az is csak volt már, múlt időben. Minket, kisszersz... (2019.07.21. 20:44) Sumák hálózás árvízkor
  • Mária Kosztolányi: Bóni-fok, Bóni Antalról kapta a nevét, ha többet szeretnél tudni róla szívesen mesélek. A Bóni gró... (2019.03.21. 00:49) Bóni gróf varsát húz a faszára.
  • csiró géza: @nyubocs: Türelme nem volt hiábavaló. (2019.03.09. 12:53) Cifrafosat a vajhal
  • Vélemény Pista: ? (2019.02.24. 11:45) Lota lota to Kerka
  • WildBear: @Girhes Joe: Látom, erre 9 év alatt nem jött válasz, pedig engem is érdekelt volna.. (2018.02.17. 17:00) Tiltott módszerek III.

Linkblog

Hajók és rácsostartó

2008.02.16. 18:21 Shepherd

Jachtcsodákkal és Koós Jánossal nyitott a Budapest Boat Show. A szálka arra gondolt, megnézi, de tudósítója rémesen unatkozott. A látogatás mégis eredményes volt, mert mivel a feleségével volt akaraterejével brillirozva nem fényképezett egyetlen hostess segget sem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Minden eddiginél nagyobb szabású Budapest Boat Show nyílt meg csütörtökön, február 14-én a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. A hajószalonon a 158 impozáns jachtot, motoros versenyhajót, különböző vízi sportszereket és sporteszközöket, jet-skiket, szörföket, hajózáshoz szükséges felszereléseket, ruházati cikkeket vasárnapig láthatják az érdeklődők.” Írja a kiállítás honlapja.

Mind ez szót sem érdemel, viszont megismerkedhettünk Stella Miklóssal, aki saját találmányával fest hajókat. Olajjal keveri a vízfestéket. Ez annyira felkeltette érdeklődésünket, hogy csak a tömeg miatt nem kezdtük el csavargatni a kezét részletekért. A titokra nem sikerült fényt deríteni, viszont nagyapja világháborús katonaládáját megnézhettük kékre festve.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Majd rábukkantunk a 22-es csapdája Túlélő Boltra. Hirdetése lenyűgöző volt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dr. Békési László az Aradi u. 3. alatt viszi varázslatos árukészlettel kereskedését. Csak remélni merjük, hogy itt legalább szarrá kereste magát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Akinek van kedve, nézegessen képeket. ( Két meglepő részletet érdemes keresni. Az első három helyes megfejtő vajhalreceptet nyer ) Igaz a csarnok tetejét alátámasztó rácsostartó -http://www.kislexikon.hu/racsos_tarto.html - gyakran rombolja a ködös képet miszerint a tudósító majd egyszer, mondjuk Kisorosziban lakik a parton, és ilyesmivel jár be dolgozni. Most megyek és veszek egy lottót.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9 komment

Címkék: 22 es csapdája boat show rácsostartó

A bejegyzés trackback címe:

https://szalka.blog.hu/api/trackback/id/tr25341836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

electricjohnny 2008.02.16. 18:42:27

szerencsére nem egy ilyen motoros szörnyet akarnak a Balatonon átadni! (legalábbis a rövid tőkesúly erre utal) De most komolyan, amúgy a 2o millás hajón cd+mp3 egy kiemelt extrának számít? hha-hhhaa-ha-ha...szánalmas-e?

Shepherd · http://www.hinta.hu 2008.02.16. 21:10:30

Tényleg vettem, de hogy mi a szarnak.... Majd elkérem Shi Manóét.

Nem volt ötös a lottón
MTI
| 2008. február 16., szombat 20:48
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 7. héten megtartott ötös lottó és joker számsorsoláson a következő számokat húzták:
Nyerőszámok: 2, 24, 26, 34, 88.
Joker-szám: 956315.

ekkerjoz 2008.02.17. 20:44:36

Nnnna. Megnéztem. Fantáziám meg is lódult. Érdekes lenne egy 2.5 tonna vízkiszorítású hajóval avelni a mediterránium összes vizein, vagy a Csatorna menti normann partokon kikötve hol calvadost, hol angol sert inni. Hirtelen kiszámoltam, hány hektár rácsos tartót kéne gyártanom hozzá, de ezt inkább nem teszem közzé.
Marad a Tisza.

horee 2008.02.18. 15:52:40

Géza, vajhal recept helyett neked karamellás tej jár. Ugye jó lesz az is!?

csiró géza · http://szalka.blog.hu/ 2008.02.18. 19:47:44

ez annyira gonosz komment, hogy nem is reagálok rá!!!

Palinta 2008.02.18. 20:45:37

Én is megtaláltam mind a kettőt, de a langyos tej receptjét már fejből tudom. Vagy már itt is pofára mennek a dolgok? :)

Shepherd · http://www.hinta.hu 2008.02.18. 21:00:35

Kedves Palinta !
Igen, pofára megy, meg seggre ...
Recept: Gyümölcsszószos sült vajhal, édes-savanyú paprikával
Igazi különlegesség a gyümölcsszósszal készült vajhal - különösen akkor kápráztathatjuk el a vendégeinket, családtagjainkat, ha édes-savanyú paprikát is készítünk mellé!

Hozzávalók:
4 szelet vajhalfilé, ( nem tudom, hogy pl. Gyulán hol lehet kapni , de viszek akár ) 2 evőkanál olívaolaj, halfűszer-keverék, friss fűszerlevelek

A szószhoz: 20 dkg málna, 1 teáskanál dijoni mustár, 2 evőkanál balzsamecet, só, bors

Az édes-savanyú paprikához: 1-1 db sárga és piros kaliforniai paprika, 1 diónyi friss gyömbér, 3 evőkanál méz, 4 evőkanál málnaecet, 4 szál újhagyma, 4 szál friss kakukkfű, chili paprika, só, darált bors

Elkészítése:
Egy- egy vastagabb halszeletet csorgassuk meg olívaolajjal, majd daráljunk rá borsot, szórjuk meg halfűszer-keverékkel, burkoljuk be friss fűszerlevelekkel (citromfű, bazsalikom, citromos kakukkfű, kapor) és tegyük a hűtőbe legalább egy órára.

Tálalás előtt felforrósított serpenyőben süssük mindkét oldalát 2-2 percig lassú lángon pirosra.

A málnamártáshoz az átpasszírozott málnát keverjünk össze néhány evőkanál balzsamecettel, teáskanálnyi magos mustárral, kevés sóval és borssal.

Tálaláskor csorgassuk meg a kész halszeleteket a szósszal, és gurítsunk a tányérra pár szem málnát.

Az édes-savanyú paprikához forrósítsunk fel két evőkanálnyi olívaolajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a vékony gyufaszál vastagságúra felmetélt gyömbért, majd pároljuk egy percig.

Adjuk hozzá a vékony csíkokra felvágott paprikákat, és közepes lángon pároljuk 4-5 percig.

Csorgassuk hozzá a mézet, szeleteljünk rá pár karika chili paprikát, adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát, ízesítsük kevés sóval és ecettel.

Forraljuk jól össze, tálalásig tartsuk melegen.

Továbbá:

Dió / Juglans regia
Diófafélék / Juglandaceae
Előfordulása: kertek, kertekalja, gyümölcsösök.
Gyógyhatása: vértisztító, emésztést serkentő, bélféregűző, gyomor-, bélhurut, hasmenés ellen. Külsőleg bőrbetegségek, kelések, fagyások, aranyér ellen.
Gyógyteaként felhasználandó része: levél
Gyűjtési ideje: június-augusztus
Száradási arány: 4:1

Palinta 2008.02.19. 08:36:21

Kedves Sheperd!
A recept első olvasatra vidéki parasztgyomromnak kissé bizarr. Ha figyelmen kívül hagyom, hogy itt is pofára és seggre mennek a dolgok, akkor igazán humánus gesztusnak tekintem az étel elfogyasztása után fellépő mellékhatások elkerülésére szolgáló dió gyógyhatásának ismertetését.
süti beállítások módosítása