HTML

Szálka

Élővizek mindhalálig! Nyálka, pikkelyek, síkosság, fokgazdálkodás. Heroikus küzdelem az első nyilvánosan közvetített vágótokívásért.

Friss topikok

  • Don Pármezán: @gringo: A fokgazdálkodás jó dolog volt, mert az is csak volt már, múlt időben. Minket, kisszersz... (2019.07.21. 20:44) Sumák hálózás árvízkor
  • Mária Kosztolányi: Bóni-fok, Bóni Antalról kapta a nevét, ha többet szeretnél tudni róla szívesen mesélek. A Bóni gró... (2019.03.21. 00:49) Bóni gróf varsát húz a faszára.
  • csiró géza: @nyubocs: Türelme nem volt hiábavaló. (2019.03.09. 12:53) Cifrafosat a vajhal
  • Vélemény Pista: ? (2019.02.24. 11:45) Lota lota to Kerka
  • WildBear: @Girhes Joe: Látom, erre 9 év alatt nem jött válasz, pedig engem is érdekelt volna.. (2018.02.17. 17:00) Tiltott módszerek III.

Linkblog

Az ideális horgászmódszer jókedvű részegeknek

2008.02.20. 00:21 szily


Ismerkedjenek meg azzal a szerencsétlen illinois-i folyóval, amit úgy elleptek a busák, hogy az őslakók azonnal új, busa-alapú népi sportágat hoztak létre. A szakértőnek felkért Főző Péter a bognártüskéjénél fogva fennakadt a vámvizsgálaton, így a helybéliek planktontabletta és háromhorgos Bogáncs-szerelék híján a légi halvadászat mellett döntöttek, a film alapján abszolúte helyesen. A tudósítás akciódús, még törött orr is van benne, felidézve a pillanatot, amikor a Po folyón 40-nel szágulva majdnem leszakította a bal halántékomat egy vízből hisztisen kipattanó csefaló. A csefaló nem helybéli parasztembert jelent, hanem egy kissé domolykószerű, de annál keményebb és hengeresebb testű, bármi kis zajra idegbeteg ugrándozásba kezdő halfajt.



4 komment

Címkék: sport videó busa versenyhorgászat

A bejegyzés trackback címe:

https://szalka.blog.hu/api/trackback/id/tr32346505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gringo 2008.02.20. 07:38:16

És még itthon nyavalyognak, hogy túl sok a busa...

Első gondolatom az volt, hogy ez vagy nem busa, vagy túl sokat hiányoztam biológia óráról. Aztán, mielőtt hülyét csináltam volna magamból, leesett, hogy valószínűleg a fehér busáról lehet szó.

A hülye amerikaiak amúgy "Asian carp"-nak hívják a busaféléket, illetve mindkét fajta amurt is.

ekkerjoz 2008.02.20. 08:58:38

Cefalu egy kisváros Sziciliában, amolyan túrista övezet, jó hely. Van-e köze a Pó-ból ugráló csefaló nevű halhoz? Talán. Viszont Danyi Sanyi komám bordáiba egyszer ugrott már busa, négy hétig feküdt miatta, majd 40 kg volt a hal.
Én sokat nyavalygok a busa miatt, a Peresi holtágban is volt bőven, a Szakállasi Holt Tiszában még több, de az élő Tiszán rengeteg, nem lehet pergetni tőlük, rohadt szemét halak.
A Bűvös Szakácson meg aszonták, hogy igenis finom, persze a kommentelő amatőrök.
Nekem olyan a busa vízben, mint fociban a magyar válogatott, zenében a lakodalmas rock.
Rút hal, vagy mi.

gringo 2008.02.20. 09:21:48

Valamelyik kitűnő horgászkiadvány legfrissebb számában is van egy cikk, amit egy - amúgy nagyon szép - Duna-holtág reklámozására írtak. Az írás szerint a víz halban igen gazdag, csak amikor ott jártak, akkor valami miatt éppen senki nem fogott semmit. A fotós szerencséjére azonban pont beugrott a csónakjukba egy pár kilós busa, így nem maradtak halas kép nélkül.
Furcsa módon őszintén leírták, hogy orbitális malacuk volt, pedig akár összeköthették volna az írást egy technoplankton-reklámmal is...

Zsirparaszt 2008.02.20. 12:18:35

Fúj. Sisakban, bézbólütővel, védőszemüvegben. Csak térdig betonban kell önteni, hogy állva maradjon a sporthorgász.
süti beállítások módosítása