HTML

Szálka

Élővizek mindhalálig! Nyálka, pikkelyek, síkosság, fokgazdálkodás. Heroikus küzdelem az első nyilvánosan közvetített vágótokívásért.

Friss topikok

  • Don Pármezán: @gringo: A fokgazdálkodás jó dolog volt, mert az is csak volt már, múlt időben. Minket, kisszersz... (2019.07.21. 20:44) Sumák hálózás árvízkor
  • Mária Kosztolányi: Bóni-fok, Bóni Antalról kapta a nevét, ha többet szeretnél tudni róla szívesen mesélek. A Bóni gró... (2019.03.21. 00:49) Bóni gróf varsát húz a faszára.
  • csiró géza: @nyubocs: Türelme nem volt hiábavaló. (2019.03.09. 12:53) Cifrafosat a vajhal
  • Vélemény Pista: ? (2019.02.24. 11:45) Lota lota to Kerka
  • WildBear: @Girhes Joe: Látom, erre 9 év alatt nem jött válasz, pedig engem is érdekelt volna.. (2018.02.17. 17:00) Tiltott módszerek III.

Linkblog

Raúl is révbe ért, a trón ismét foglalt

2008.02.26. 03:20 Yozuri Béla

Majd egy hétig volt kérdés (?), ki követheti Fidelt az Államtanács Elnöke, vagyis az Államfői poszton.

 MTI: A Kubai Nemzetgyűlés elnöke hivatalosan is bejelentette vasárnap, hogy a 76 éves Raúl Castro Ruzt választották meg a 31 tagú államtanács elnökévé 5 évre. Raúl tagja volt a 82 főből álló őscsapatnak, akik elkötötték a Granmát, hogy 1956 december 2.- án  áthajózzanak vele Kubába, és az évekig tartó gerillaháború végén elűzzék Batistát, az amerikabarát diktátort. A bátyja, Fidel Castro árnyékában a hadsereg vezetőjének szerepét töltötte be, majd 2006 óta próbál legalább 5-6 órás beszédeket lenyomni bátyja hivatalos utódaként a nyilvánosság előtt, de elemzők szerint az alacsony emberből hiányzik a karizma, ami pedig fontos a népakartból hatalmon levő vezetőknél.

Hát nem dőltem hanyatt a meglepetéstől, annyi szent. A végeredményt annyira lehetett előre sejteni, mintha egy MOHOSZ tisztújító közgyűlés ért volna véget.

 

José El Hijo Del Caballo Blanco   2008.02.25 Havanna, Kuba 

9 komment

Címkék: kuba kommunisták kubizmus kubaizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://szalka.blog.hu/api/trackback/id/tr3354609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gringo 2008.02.26. 09:09:37

Így talán egy pár évig még marad a béke és a nyugalom Kubában.

A választás (vagyis szavazás) eredménye természetesen nem meglepetés, ahogy ez egy igazi (vízparti :-) kommunizmustól elvárható. De kérdem én: Nálunk, a fene nagy demokráciában - és még sok más helyen - vajon van tétje a választásnak? Nem egypártrendszer van-e? És a szólásszabadsággal mi a helyzet?

Látszólag (hitelből) jobban élünk, mint a kubai emberek, de jobban is érezzük magunkat?

ekkerjoz 2008.02.26. 10:14:27

Öcskös nyitott a turizmusra, mikor a béketábor szétment, és Gorbacsovnak, később Jelcinnek kisebb gondja is nagyobb volt, mint Kubát segíteni. Kuba gazdasága magára maradt, viszont beengedte a túristákat, 20 éve Varaderon összesen egy szálloda volt, most közel száz van. Ha az Államtanácsban elég lesz a régi forradalmárok és a forradalmárképzőt végzettek támogatása, pár évig fennmaradhat a jelenlegi helyzet. Viszont, ha a fiatal farkasok nagyobbat tudnak ugrani, mint az öregek, percek alatt leváltják Raúl-t, megy a levesbe a jelenlegi vezetés, és jön a le contre-revolution, ami lehet békés, vagy nem. Annak idején elég sok embert lecsuktak, meg eltüntettek Fidelék, Che Guevara se volt éppen puha, főleg a polgárokkal szemben keménykedett, erre azért kinn is emlékeznek, az emigránsokról nem is beszélve.
Fél év alatt eldől a dolog, szerintem.

gringo 2008.02.26. 11:05:54

És az biztos, hogy a fiatal farkasok totális ellenforradalmat akarnak? Akad a világon elég példa arra, hogy a "mesterséges" demokratizálás hova vezet... Lehet csinálni nyitottabb, kínai típusú kommunizmust az ország eladása nélkül. Ennek egyik alapja lehet az Ekkerjoz által is említett turizmus, amit még tovább lehet fejleszteni.

ekkerjoz 2008.02.26. 11:46:02

Kedves Gringo,

a fiatalok alapból unják az öregeket, hataloméhesek, pénzéhesek és LATINOK, kicsi afrikai beütéssel. Most komolyan, az u.s.a. már a postát meg a logisztikát szervezi Kubára. A panoptikumnak vége, fél év, vagy kitartó és az ellenzéket nem toleráló vének esetén pár év lehet hátra.

gringo 2008.02.26. 11:55:57

A pénzéhséget kihagytam az egyenletből, ez igaz.

Yozuri Béla 2008.02.26. 23:24:06

Fidelt nem szerették. USA-t utálják. Persze ez mind nem jelent semmit, ha a pénz szaga ott terjeng. Szegények , és nagyon unják.
Chávez rendszere most a fő szponzor, a mester ott sem szívbajos. Ha Venezuela nem támogatná Kubát, már összeomlott volna. FőlegRaúl által igényelt, és fenntartott hadsereg, ami sokba kerülhet. Denincs komoly gazdaság. Ez a fő baj. Túrizmusnból nemél meg 10millió ember.
Hamarosan komolyabb elemző cikkel jelentkezünk, ígérem.

ekkerjoz 2008.02.27. 15:18:00

Micsoda fotótéma, Kubában sok ilyen van, rettentő gazdag hitélet volt valaha, és sokat áldoztak az egyház kiadásaira.
Nemes márvány oltár, az utolsó vacsorával, mennyi munka van benne, hihetetlen.

Szép fotó.

gringo 2008.02.28. 13:55:59

Érdekelne, hogy mi van a földön, a feszület előtt. Nem Bibliának látszik... Csak nem egy áldozati Granma a legfrissebb Fidel-beszédekkel, hogy Jézus is művelődjön?

(Amúgy tényleg nagyon jó a kép. Nem mertem leírni, mert már az előző kubai posztod alatt is megtettem. A végén még elbízod magad, és jönnek a ferde képek, mint a horgászbálról... :-)

Yozuri Béla 2008.02.28. 22:10:04

Valóban újság, de nem tudom milyen. Nem nyúltunk semmihez, úgy készültek a képek. Köszönöm az elismerő szavakat, igyekeztem. Azért akivel voltam, tudom ajánlani:
www.olasztamas.hu
Viszont sok ferde képet fogsz találni...:-)))

Lehet egyszer felteszek pár fotót valami honlapra.
Csak kevés jó van mostanában...:-(
süti beállítások módosítása