HTML

Szálka

Élővizek mindhalálig! Nyálka, pikkelyek, síkosság, fokgazdálkodás. Heroikus küzdelem az első nyilvánosan közvetített vágótokívásért.

Friss topikok

  • Don Pármezán: @gringo: A fokgazdálkodás jó dolog volt, mert az is csak volt már, múlt időben. Minket, kisszersz... (2019.07.21. 20:44) Sumák hálózás árvízkor
  • Mária Kosztolányi: Bóni-fok, Bóni Antalról kapta a nevét, ha többet szeretnél tudni róla szívesen mesélek. A Bóni gró... (2019.03.21. 00:49) Bóni gróf varsát húz a faszára.
  • csiró géza: @nyubocs: Türelme nem volt hiábavaló. (2019.03.09. 12:53) Cifrafosat a vajhal
  • Vélemény Pista: ? (2019.02.24. 11:45) Lota lota to Kerka
  • WildBear: @Girhes Joe: Látom, erre 9 év alatt nem jött válasz, pedig engem is érdekelt volna.. (2018.02.17. 17:00) Tiltott módszerek III.

Linkblog

Halak a metróban

2008.04.15. 01:08 Shi Manó

A közelgő BKV-sztrájk is apropóul szolgálhatna, ha rá lennénk szorulva bármilyen apropóra: a Dvice.com-on talált képek tanúsága szerint New York városa egyszerű módszert talált a használt metrókocsik eltüntetésére, miszerint az óceánba dobálják a fölöslegessé vált kasztnikat. Mielőtt mindenkiből előtörne az Illés Zoltánba ojtott Lányi András, egy helyi környezetvédelmi szaki megnyugtat: ez a megoldás kifejezetten jótékony hatású a környezetre, a halak egyenesen imádják a mélytengeri metrókocsikat. Na, erre varrjanak letaggelt gombot az újságpapírstósszal villamost siklató grafitisek!

5 komment

Címkék: new york bkv környezetvédelem állatvédelem

A bejegyzés trackback címe:

https://szalka.blog.hu/api/trackback/id/tr38425995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ekkerjoz 2008.04.15. 11:33:44

Ja, itthon a használt gumiabroncsot imádják, meg a petpalackot, festékesdobozt, sörösüveget, a halak ilyen imádós fajták.
Látszik, hogy New Yorkban nagy a jólét, meg kevés a fémhulladék biznicben érdekelt, Fábry sóban is fellépő vállalkozó, itthon egy perc alatt eltüntetnék a metrókocsikat. Sínnel együtt.
Nem való az tengerbe, szerintem...

gringo 2008.04.15. 12:20:58

Ekkerjoz, éppen a fémgyűjtőkre asszociáltam én is, csak nem akartam nagyon szélsőségesnek tűnni, nademindegy.
Ha kitalálnák, hogy a BKV járműparkját elsüllyesztik a Balatonba, brazil barátaink nagyon hamar beletanulnának a könnyűbúvárkodás rejtelmeibe.

Biztos, hogy jó süllőtartás válna pl. egy Combinóból, mégis inkább a természetes anyagok a nyerők. Attól nem félek, hogy annyi süllő lenne vizeinkben, amennyit ne tartanának el a természetes tereptárgyak.

Lábjegyzetként egy észrevétel az RSD-ről: a nyugdíjas húshorgász-maffia köreiben (számomra) új divat, hogy a kertből kivágott egész tujákat süllyesztik el tartásnak. A megjelöléssel sem vesződnek, egyszerűen kilóg a fa teteje a vízből.

Adrian Mole 2008.04.18. 17:02:40

Azért remélem, a PCB tartalmú transzformátorolajat és egyebeket kiszedték a metrókocsikból.
Maga a fém váz elvileg tengerben (!) nem gáz: a legtöbb hajórocs nagyon jó élőhely lesz egy idő után. De tényleg nemkéne.

gringo:
Az RSD-n a tartásőrület egyáltalán nem új. Csinálták és csinálják azt mindenből: tuskók, lukas, kátrányos csónakok, betontömb stb.

gringo 2008.04.18. 21:17:50

Autógumi... Hűtőszekrény...
Vágom a témát, csak a tujás okosságot nem ismertem.

Adrian Mole 2008.04.19. 13:45:33

Pedig biztos, hogy nem mai módszer, emlékszem, tavasszal, ősszel lehetett belefutni abba üdülőkerteknél (nekünk is ilyenünk volt akkroiban), hogy egy-két fenyőfa eltűnik egy-két kiskertből. Biztos, hogy nem karácsonyfának és tüzifának lopták el, hanem lelkes helyi tartásmániások.
süti beállítások módosítása