HTML

Szálka

Élővizek mindhalálig! Nyálka, pikkelyek, síkosság, fokgazdálkodás. Heroikus küzdelem az első nyilvánosan közvetített vágótokívásért.

Friss topikok

  • Don Pármezán: @gringo: A fokgazdálkodás jó dolog volt, mert az is csak volt már, múlt időben. Minket, kisszersz... (2019.07.21. 20:44) Sumák hálózás árvízkor
  • Mária Kosztolányi: Bóni-fok, Bóni Antalról kapta a nevét, ha többet szeretnél tudni róla szívesen mesélek. A Bóni gró... (2019.03.21. 00:49) Bóni gróf varsát húz a faszára.
  • csiró géza: @nyubocs: Türelme nem volt hiábavaló. (2019.03.09. 12:53) Cifrafosat a vajhal
  • Vélemény Pista: ? (2019.02.24. 11:45) Lota lota to Kerka
  • WildBear: @Girhes Joe: Látom, erre 9 év alatt nem jött válasz, pedig engem is érdekelt volna.. (2018.02.17. 17:00) Tiltott módszerek III.

Linkblog

Horoszkóp-május

2008.04.30. 05:05 Shepherd

 

Kos (március 21.-április 20.)
Ha a Kos változtatni szeretne életmódján, mindenképpen a mozgást, a sportot helyezze előtérbe. Szedjen szemet vízpartokon. Vegye figyelembe azonban azt, hogy hirtelensége miatt gyakoribbak nála a balesetek, mint más jegyek szülötteinél. Vizipocok fogja megharapni de, ha ezt megúszná biztos, hogy felpofozza az a sofőrpólós nagydarab akinek keresztbe dobott. Törődjön bele.

Bika (április 21.-május 20.)
A Bika számára a legnehezebb feladat lemondani a jó ételekről, finom édességekről és borokról. Mivel nagyon szereti a hasát különlegességekkel kényeztetni, könnyen hízik meg, és ezt persze sokkal nehezebben adja le, hiszen nem szívesen diétázik. A Bikák számára a leghasznosabb, ha nem próbálkoznak meg mindenféle divatos kúrákkal, májusban ne egyenek semmit. Csak töményet igyanak, aludjanak bojlis fotelben.

Ikrek (május 21.-június 21.)
Az Ikreknek kevés gondja lehet az egészségével, fiatalos külsejét és fittségét sokáig képes megőrizni. Különösen jellemző lehet viszont rá az, hogy a lelki, szellemi eredetű bajai a fizikai testében jelennek meg. Hajlamos ezért a pszichoszomatikus betegségekre, allergiákra, asztmára. Az életmód szempontjából tehát a legfontosabb, hogy olyan napi rutint tudjon kialakítani, tehát naponta kössön meg tíz előkét és küldje be a szálka szerkesztőségébe.

Rák (június 22.-július 22.)
A Rákok szeretik a lágy, finom mozgásformákat, különösen élvezik a táncot és a jógát, szívesen járnak el úszni is. Ha fürdőkbe, uszodába járnak, ne feledkezzenek meg a víz adta más szépségápolási, egészség-megőrzési lehetőségekről sem: érdemes kipróbálniuk a vízi-aerobikot és a különböző masszázsokat vagy a nádasban való maszturbálást. Ha a rájuk oly jellemző aggódás hatásai a bőrükön jelentkeznek (hajlamosak lehetnek a pattanásokra, ekcémára), a gyógyvizes fürdők vagy a törpeharcsával fertőzött tavi iszap erre is megoldást kínál.

Oroszlán (július 23.-augusztus 22.)
Az Oroszlánokra legtöbbször kirobbanó energia és vitalitás a jellemző. Ritkán betegek, sőt legtöbbször kifejezetten dühösek magukra, ha összeszednek valami fertőzést. Az Oroszlán jegy szülötte azonban hajlamos túlvállalni magát, ezzel pedig veszélyezteti egészségét, különösen sérülékeny a háta és a gerince. Igyekezzen inkább olyan mozgásformákat találni magának, amelyben kreativitását élheti ki, és ahol nem parancsol Önnek senki, nem kell szigorú utasításokat követnie. Ne menjen fizetős műanyagtóra.

Szűz (augusztus 23.-szeptember 22.)
A jegy szülöttei hajlamosak az aggódásra, aggodalmaskodásra is, éppen ezért érdemes valami olyan mozgásformát találniuk, amely ellazítja őket. A jóga, a pilates, de a szabadban tett hosszú séták egyaránt tökéletesek erre a célra. Hogy a feszültségtől könnyebben szabaduljon meg, sajátítson el valamilyen meditációs vagy relaxációs technikát. Képzelje magát halnak és csapkodjon a farkával.


Mérleg (szeptember 23. - október 22.)
A Mérleg jegy szülötte gyakran hajlamos a hízásra, kedveli a zsírosabb, nehéz ételeket és különösen az édességeket. A legfontosabb feladata az étrendjével kapcsolatban a kiegyensúlyozottság, az arany középút megtalálása. Próbáljon meg olyan ételeket is fogyasztani, amiket nem feltétlenül kedvel. Egyen sok kifejezetten undorító fürgecsele konzervet meg csontit.

Skorpió (október 23. - november 21.)
A Skorpió szülött a szélsőségek embere, ez legtöbbször az életmódjára is igaz. Bizonyos időszakokban teljesen válogatás nélkül eszik meg mindent, amit csak megkíván, nem törődve azzal, hogy milyen hatásai lehetnek szervezetére. Máskor a teljes aszkézis és önsanyargatás sem áll távol tőle, hogy leadjon néhány kilót. Hagyja a fenébe. Vegyen vászon karosszéket meg elektromos kapásjelzőt és igyon sok sört. Majd csak felugrik az a fránya piros műanyagkarika.

Nyilas (november 22. - december 21.)
A Nyilas az egyik olyan jegy, amely nagyon szeret a természetben lenni, így a kirándulások, séták és a lovaglás ideálisak számára. Mivel rengeteg energiája nemcsak testi, hanem lelki-szellemi szinten is jelentkezik, fontos, hogy olyan sportot válasszon, amely mindkét igényeit kielégíti, ahol különösen jó koncentrálóképességgel kell rendelkeznie, ilyen a jóga vagy az íjászat. Ha pedig erre nincs lehetősége, akkor próbáljon meg a testi kifáradással azonos mértékű szellemi fáradtságot elérni. Találjon magának olyan hobbit, ami segít ebben, legyen az a rejtvényfejtés vagy kivételesen, próbálja kitölteni a fogási naplót.

Bak (december 22. - január 20.)
A Bak jegy szülötteire a józanság, a mértékletesség jellemző, amely néha már-már aszkézisbe csaphat át. Étrendjét, életmódját legtöbbször úgy tervezi meg, hogy figyelembe veszi mások hibáit és tanul belőlük. Hajlamos azonban arra, hogy túlságosan sok húsfélét fogyasszon, ez pedig gyakran vezet ízületi megbetegedésekhez és köszvényhez. A Bak ízületei egyébként is veszélyeztetettek, különösen a térde van komoly terhelésnek kitéve. Ne szeretkezzen állva.

Vízöntő (január 21. - február 19.)
A kreatív és szabadságra vágyó Vízöntő szülötteket leginkább az unalom ellen kell harcolnia az életmódjával is. Nagyon nehezen viseli, ha szabályokat kell követnie, vagy ha korlátok közé próbálják szorítani. Ez legtöbbször akkor is igaz, ha megbetegszik: gyakran nem tarja be az orvosi utasításokat, ezzel pedig komolyabb bajokat is okozhat magának. Ugyanakkor merész, és szereti a különlegességeket, szívesen próbál ki extrém sportokat, most erre fog nagyon rákúrni.

Halak (február 20. - március 20.)
A jegy szülötte legtöbbször igen érzékeny és idegességre hajlamos. Ezt a fajta hozzáállás könnyedén vezethet ahhoz, hogy az evésben keres vigaszt, és gondolkodás nélkül töm mindent magába anélkül, hogy tudná, mire is van valójában szüksége. A Halak hajlamos a függőségekre is: könnyedén rászokhat a dohányzásra, az alkoholra vagy akár a könnyű drogokra is. Életmódját leginkább úgy kell kialakítania, hogy ne az érzelmei, hirtelen támadt hangulatai irányítsák. Lépjen be a Műlegyező Horgászok Országos Szövetségébe. Majd ott megnyugszik, hogy a fal adja a másikat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szalka.blog.hu/api/trackback/id/tr60445450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása