HTML

Szálka

Élővizek mindhalálig! Nyálka, pikkelyek, síkosság, fokgazdálkodás. Heroikus küzdelem az első nyilvánosan közvetített vágótokívásért.

Friss topikok

  • Don Pármezán: @gringo: A fokgazdálkodás jó dolog volt, mert az is csak volt már, múlt időben. Minket, kisszersz... (2019.07.21. 20:44) Sumák hálózás árvízkor
  • Mária Kosztolányi: Bóni-fok, Bóni Antalról kapta a nevét, ha többet szeretnél tudni róla szívesen mesélek. A Bóni gró... (2019.03.21. 00:49) Bóni gróf varsát húz a faszára.
  • csiró géza: @nyubocs: Türelme nem volt hiábavaló. (2019.03.09. 12:53) Cifrafosat a vajhal
  • Vélemény Pista: ? (2019.02.24. 11:45) Lota lota to Kerka
  • WildBear: @Girhes Joe: Látom, erre 9 év alatt nem jött válasz, pedig engem is érdekelt volna.. (2018.02.17. 17:00) Tiltott módszerek III.

Linkblog

The fingóverseny continues

2008.06.25. 00:16 Shi Manó

"...tisztességben megőrült kereskedelmirádió-marketingesek szoktak ilyesmiket kitalálni: a hallgatók megdöntik az egy irányba fingás Guinness-rekordját, satöbbi. Boborján fiam, te leszel a világ legtávolabb úszó embere " - írtuk néhány napja egy gyanúsan semmitmondó Tisza-védelmi közlemény kapcsán, és, sajnos, a proféta szólott belőlünk. Mert tegnap ezt a levelet hozta a posta:

A Magyar Turizmus Zrt. szervezésében megkezdődött június 21-én a Tisza Hete eseménysorozat, 22 parti település csatlakozásával. Vasárnap Guinness rekord kísérletre került sor 9-11 óra között a legtöbb vízi túrára jelentkező és azon résztvevők megszámlálásával. A rekordkísérletet a Magyar Rekordok hitelesítette. Az esemény lebonyolításában részt vettek Kelet-Magyarország Vízügyi Intézményei is.

Legtöbben a Tiszán!

A Tisza Hete rendezvénysorozat keretében a Tisza partra érkezett vendégek 2008. június 22-én egy nagy próbán vettek részt Tiszabecstől kezdve Tiszafüreden keresztül egészen Szegedig. Történetében először a vén Tiszán, a legmagyarabb folyónkon egy időben, 2 órán belül több mint 4500 ember tartózkodott kézzel vagy motorral hajtott vízi járművön. A regisztrációs pontokat működtető önkormányzatok zenével, néptánccal, kézműves bemutatókkal várták a vízitúrázókat és csábították falujukba, városukba a turistákat. Természetesen korra, nemre és vízi közlekedési szokásra való tekintet nélkül csónakázó családok és túrázó-kiránduló fiatalok is beszálltak a csónakokba, vízi-biciklire, kenura pattantak, tutajra merészkedtek azért, hogy részt vehessenek az egyedülálló rekordkísérlet végrehajtásában.

A Guinness-rekordkísérlet az ötlettelenség, a tehetségtelenség, a mondanivalótlanság biztos jele. Nem véletlen, hogy Magyarországon már minden hétre jut egy. Az egyik faluban megdöntik a vasárnapi flexelés világrekordját, a másikban a legtöbb selejtes sátorfóliát égetik el, a harmadikban fostalicskázó-világcsúcsot döntenek. A Magyar Turizmus Zrt. magasan kvalifikált marketinggurui (hiszen a magasan kvalifikált marketingguru szinte kizárólag állami sóhivatalokban sündörög közalkalmazotti bértábla szerint) ezt találták ki. (Ja, és persze ezeknek a magasan kvalifikált kommunikációs szakembereknek sincs fogalmuk arról, hogyan írja a magyar a "Tisza-part" szintagmát.)

Mellékeltek egy táblázatot is, hogy melyik településen hányan vettek részt a Tisza idegenforgalmi mutatóit ballisztikus pályára állító akción - na, ez igazán tanulságos. A legtöbb résztvevő Mindszenten volt ugyanis; több, mint Szegeden, több, mint Szolnokon, több, mint Szentesen. (Jellemző az akció sikerére, hogy a százhatvanezres Szegeden kábé száz, a nyolcvanezres Szolnokon százharminchárom, a harmincezres Szentesen ötvenhét embert sikerült megmozdítani. Úgy tűnik, a helyiek igazán magukénak érzik a Tisza ügyét.) A hétezres Mindszenten 544-en vonultak ki a szellemi fogyatékosokból verbuvált önkormányzat által szétlopott, tönkretett Tisza-partra. Csak remélni tudjuk, hogy a lelkes tömeg bele is hajított valakit a vízbe.

11 komment

Címkék: turizmus hülyék tisza guinness

A bejegyzés trackback címe:

https://szalka.blog.hu/api/trackback/id/tr56538076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kisdarab állat 2008.06.25. 09:33:42

"A Guinness-rekordkísérlet az ötlettelenség, a tehetségtelenség, a mondanivalótlanság biztos jele." - biztos ez? Nem csak arról van szó, hogy te vagy tehetségtelen, ötlettelen , és ezért írsz ekkora szarokat?

the real 2008.06.25. 09:53:10

Semmi sem biztos, mindenesetre én egyetértek.
A "Guinness-rekordok" jelentős része teljesen felesleges és értelmetlen.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2008.06.25. 09:55:16

manuva, ostoba fasz vagy.

a post írójának pedig gratula a civil kontrollért!

Dr Kangörény 2008.06.25. 10:48:21

Azért ez teljesen felesleges pampogás. Kit zavar, ha néhányan ilyen hülyeséggel ütik el szabadidejüket? Nekik jólesik. Másokat nem akadályoznak.
Akkor mi a baj?

gringo 2008.06.25. 11:05:36

Csak az a baj ezzel az egésszel, hogy időt, energiát és nem utolsó sorban anyagi forrásokat vesz el a valóban hasznos dolgoktól. Szerintem.

A Guinnes-rekordok az én szememben az igazi slágerrádiós-mónikasós bárgyúság megtestesítői. Ráadásul tényleg annyi van, hogy már kurvára semmire sem hívják fel a figyelmet, mert összefolynak az ember fejében.

ekkerjoz 2008.06.25. 11:19:12

A Guinness rekordok ügyén számtalan faszságot rendeztek már, vagy húsz éve RózsaGyuri is próbálkozott a tévében mindenféle rekorddal, szép egy műsor-sorozat vót, ja.
Minél nagyobb baromság, annál több ember figyel föl rá, biztosaen ezért marketing érték. Bár Kottler mintha nem említené, persze tudja a vén gecó, hogy ez a sok híg rekord elsősorban a sörgyárat, a híres sört promótálja.

A Guinness helyében már rég lemondtam volna a hasonló rekordok jegyzéséről, annál is inkább, mert nálunk ugye a maglódi úti fogy a legjobban, amit Fekete Laci visel a hasán.

És itten van igaza a kommentelőknek, akik nem értenek egyet a szerzővel, igenis kellenek a magyar világrekordok, igenis kell a magyar hasba a magyar sör. RózsaGyurit a tévébe!

Vagy rosszul értettem volna?

gringo 2008.06.25. 11:27:56

Szerintem a Guinness rekordoknak az emberek fejében már semmi köze a sörhöz. Kérdezz meg egy átlag suttyót Európa ezen felén, lövése nem lesz arról, hogy mit takar a Guinness márkanév. Ennyit a marketingértékről.

ekkerjoz 2008.06.25. 11:51:30

Ezt mondtam. Éppen.

K.Z 2008.07.03. 20:41:36

A kór terjed, a nyári melegben a WWF ötletfelelőseit is elragadta a járványos agybénulás. Az alábbi közleményükkel a sajtósuk a napokban szórta meg a médiát, ezzel a dermesztően hülye címmel:

"Most ugrik a panda a vízbe!"

Sajnos folytatásban sem kegyelmez.

"2008. július 6-án, vasárnap 15 órakor százezrek ugranak a folyókba és tavakba Európa-szerte!

Most először Magyarországon is több százan ugranak a Tiszába, a Tiszáért!

Ezennel meghívjuk Önt a WWF Magyarország által Tiszatarjánban és Nagykörűben megrendezett Nagy Ugrásra. A 2005-ben indított nemzetközi kezdeményezés, a Big Jump célja, hogy felhívja a figyelmet a folyók, tavak, élővizek állapotára. A WWF Magyarország a Nagy Ugrás megszervezésével a Tisza árterének jelentőségére, a térségben betöltött létfontosságú szerepére irányítja a figyelmet.

Egész napos rendezvénnyel, ökörsütéssel, kenyérlángossal várunk mindenkit! Ne hagyja ki, hogy Tiszatarjánban ki nyeri a söröshordó-gurító versennyt, és azt sem, hogyan mentik meg a hős hajósok a reneszánsz királylányt! Drukkoljon Nagykörűben a focimeccsen a színészeknek, Puskás Petinek, Trokán Péternek, Barát Attilának!"

És a végén a kötelező kör, az uncsi szakmai program:

"A WWF sátrában megismerkedhet nemcsak a természetközeli gazdálkodás rejtelmeivel, de azokkal a folyamatokkal is, amelyek a gazdsasági szereplőket, a helyi lakosokat és a környezetvédelmet összeköti."

A távlatokról még csak annyit, hogy a WWF - megfelelve a hazai célközönség által támasztott kihívásoknak - rövidesen szörfpunk csapatot alapít, a Hanságban vurslit szervez, ahol a résztvevők a tombolán egy élő hódot is nyerhetnek, a "reneszánsz királylány" pedig a jövő héten csöcsöt villant a Blikkben, és szaftos részleteket közöl az alpesi gőték szerelmi életéről.

ekkerjoz 2008.07.04. 07:34:41

Francba, devalválják az ökörsütést, lassan olyan triviális lesz, mint a vattacukor, én meg aszittem, komoly attrakció. Mindegy, Ballán sütünk tevét, vagy lámát, az még nem terjed annyira, mint járvány. Vagy struccot.
süti beállítások módosítása