HTML

Szálka

Élővizek mindhalálig! Nyálka, pikkelyek, síkosság, fokgazdálkodás. Heroikus küzdelem az első nyilvánosan közvetített vágótokívásért.

Friss topikok

  • Don Pármezán: @gringo: A fokgazdálkodás jó dolog volt, mert az is csak volt már, múlt időben. Minket, kisszersz... (2019.07.21. 20:44) Sumák hálózás árvízkor
  • Mária Kosztolányi: Bóni-fok, Bóni Antalról kapta a nevét, ha többet szeretnél tudni róla szívesen mesélek. A Bóni gró... (2019.03.21. 00:49) Bóni gróf varsát húz a faszára.
  • csiró géza: @nyubocs: Türelme nem volt hiábavaló. (2019.03.09. 12:53) Cifrafosat a vajhal
  • Vélemény Pista: ? (2019.02.24. 11:45) Lota lota to Kerka
  • WildBear: @Girhes Joe: Látom, erre 9 év alatt nem jött válasz, pedig engem is érdekelt volna.. (2018.02.17. 17:00) Tiltott módszerek III.

Linkblog

Magántőkét fogna a Balatoni Halászati Zrt.

2008.08.19. 11:25 Shepherd

Faszán alakul ( halállomány szabályozása... muhahaha )

Szeptemberben döntés születhet arról, hogy holdinggá alakul a Balatoni Halászati Zrt. A tervek szerint külön kft.-k veszik majd át a tógazdaságok működtetését, illetve a kereskedelmi és halfeldolgozási tevékenységet. A társaságokban ötven százalék mínusz egy szavazati arányban lehet majd vállalkozói tőke.  


 
"A Balatoni Halászati Zrt. igazgatósága áldását adta rá, hogy a cég holdinggá alakuljon a jövő év elejétől, leányvállatokba szervezve profitorientált tevékenységeit" – mondta Varga László, a társaság termelési igazgatója. A végső döntést a cég szeptember 5-én esedékes közgyűlése hozza meg.

Varga László elmondta, hogy a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., valamint a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) kezelésében lévő állami tulajdonú társaságban a tervek szerint külön kft.-k veszik majd át a tógazdaságok működtetését, valamint a kereskedelmi és a halfeldolgozási tevékenységet. A társaságokban ötven százalék mínusz egy szavazati arányban lehet majd vállalkozói tőke. A kereskedelmi tevékenységet átvevő kft. a tervek szerint szövetkezeti formában működhetne a jövőben, ha meg tudja nyerni a haltermelőket, hogy szövetkezzenek az értékesítésre. Az anyacégnél maradnak a közcélú feladatok, a halállomány szabályozása, a horgásztatás, a halőri tevékenyég. Varga László elmondta, hogy a kormány a közelmúltban 150 millió forintos kölcsönről döntött a forráshiányos cég számára, a stabilitás megőrzéséért. A vállalat néhány éve kapott már kétszázmillió forintos kölcsönt a vagyonkezelőjétől. A balatoni halászat ugyan az elmúlt évet csekély nyereséggel zárta, de jelentős adósságállományt görget maga előtt. Legfőbb bevételi forrása egykoron az angolna értékesítéséből származott, de az angolnatelepítés megtiltása miatt ez tíz éve már nem mérvadó. 
 
(MTI) 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szalka.blog.hu/api/trackback/id/tr36622776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

charon24 2008.08.19. 12:47:55

nabaffameg, kurvajó.
véleményem szerint - mivel a vállakozásba kiadott területeket bérbe vevő béték, káefték tulajdonosai nem saját maguk ellenségi, ergo amit tudnak, kivesznek a vízből - a Balcsinak annyi. eddig is leginkább rossz híreket lehet(ett) hallani a BHZRT tájáról, most majd még inkább.
vigyék onnan - is! - a halászatot a picsába.
jobb lenne, mindenkinek, még pénz is több jönne vissza, a BHZRT dolgozóit meg maradhatnának alkalmazásban, csak nem halászként, hanem halőrként. őket kellene majd leginkább ellenőrizni :)

rognork 2008.08.19. 16:56:41

halőrként maradjanak alkalmazásban? ismeri itt valaki a halőr nevű ritka fajt? látott valaki normális, tényleg a lényegre figyelő halőrt? inkább zárják be a balatont, szárítsák ki, legyen a helyén parkoló vagy pláza, meg feszített uszoda. merthogy én kb 0 esélyt látok arra, hogy horgászni jó legyen. talán jövőre is veszek jegyet 10 napra, de ha akkor sem lesz semmi, én a büdös életben horgászbottal meg nem közelítem.
süti beállítások módosítása