Kicsit olyan ez mint az Elragadtatás, hiszi is az ember, meg nem is, ugyanakkor veszettül kíváncsi, milyen lenne ha... Most aztán megkaptuk, fittyet hányva a világválságra, APEH-os sanyargatásra, forintingadozásra örüljünk: ezentúl minden egyes elfogyasztott sörrel felnevelünk egy halgyermeket.
Egy forradalmi újításnak (újításnak, hiszen ez maga a riszájkling-FORRADALOM!) köszönhetően a söripar immáron nem kényszerül súlyos devizamilliókat kipengetni a technológia során visszamaradt zagy elhelyezéséért, hanem egy bizonyos baktériummal beoltva abból haleledelt lesz képes előállítani, méghozzá olyat, ami a prosztó, konvencionális tápok 25-50%-os fehérjetartalmával szemben 65%-ot képes adni.
Egy rendesebb serfőző nagyüzem napi 20-25 tonna szervesanyag-mellékterméket produkál, és ennek "ártalmatlanítása" tonnánként 200 dollárjába kerül. Ebből a mennyiségből azonban kb. 15-18 tonna igen értékes pikkelyes-eledel állítható elő.
A projekt a pilot-rendszer stádiumában van, vagyis a már működőképes mintatelepek jelenleg is tápozzák valamely halgazdaság uszonyosait. Arról azonban nem szól a híradás, hogy nyálkás barátainknak mennyire ízlik az új menü, de hagyjuk magunk mögött a burkolt pesszimizmust, ugyan mitől nem ízlene?
Pincér!!! Még egy korsó világos lesz!
http://www.9news.com/news/article.aspx?storyid=109486&catid=339