HTML

Szálka

Élővizek mindhalálig! Nyálka, pikkelyek, síkosság, fokgazdálkodás. Heroikus küzdelem az első nyilvánosan közvetített vágótokívásért.

Friss topikok

  • Don Pármezán: @gringo: A fokgazdálkodás jó dolog volt, mert az is csak volt már, múlt időben. Minket, kisszersz... (2019.07.21. 20:44) Sumák hálózás árvízkor
  • Mária Kosztolányi: Bóni-fok, Bóni Antalról kapta a nevét, ha többet szeretnél tudni róla szívesen mesélek. A Bóni gró... (2019.03.21. 00:49) Bóni gróf varsát húz a faszára.
  • csiró géza: @nyubocs: Türelme nem volt hiábavaló. (2019.03.09. 12:53) Cifrafosat a vajhal
  • Vélemény Pista: ? (2019.02.24. 11:45) Lota lota to Kerka
  • WildBear: @Girhes Joe: Látom, erre 9 év alatt nem jött válasz, pedig engem is érdekelt volna.. (2018.02.17. 17:00) Tiltott módszerek III.

Linkblog

Alkoholista és húshalász kéz a kézben

2009.02.14. 13:48 csiró géza

Kicsit olyan ez mint az Elragadtatás, hiszi is az ember, meg nem is, ugyanakkor veszettül kíváncsi, milyen lenne ha... Most aztán megkaptuk, fittyet hányva a világválságra, APEH-os sanyargatásra, forintingadozásra örüljünk: ezentúl minden egyes elfogyasztott sörrel felnevelünk egy halgyermeket.

Egy forradalmi újításnak (újításnak, hiszen ez maga a riszájkling-FORRADALOM!) köszönhetően a söripar immáron nem kényszerül súlyos devizamilliókat kipengetni a technológia során visszamaradt zagy elhelyezéséért, hanem egy bizonyos baktériummal beoltva abból haleledelt lesz képes előállítani, méghozzá olyat, ami a prosztó, konvencionális tápok 25-50%-os fehérjetartalmával szemben 65%-ot képes adni.

Egy rendesebb serfőző nagyüzem napi 20-25 tonna szervesanyag-mellékterméket produkál, és ennek "ártalmatlanítása" tonnánként 200 dollárjába kerül. Ebből a mennyiségből azonban kb. 15-18 tonna igen értékes pikkelyes-eledel állítható elő.

A projekt a pilot-rendszer stádiumában van, vagyis a már működőképes mintatelepek jelenleg is tápozzák valamely halgazdaság uszonyosait. Arról azonban nem szól a híradás, hogy nyálkás barátainknak mennyire ízlik az új menü,  de hagyjuk magunk mögött a burkolt pesszimizmust, ugyan mitől nem ízlene?

Pincér!!! Még egy korsó világos lesz!


http://www.9news.com/news/article.aspx?storyid=109486&catid=339

11 komment

Címkék: tudomány halászat halgazdálkodás haltenyésztés

A bejegyzés trackback címe:

https://szalka.blog.hu/api/trackback/id/tr68942683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Asidotus 2009.02.14. 16:01:14

Mondtam már, hogy utálom, amikor egy oldalra kattintok, és az megszólal, anélkül, hogy én azt akarnám?

nemetha 2009.02.14. 17:10:18

@Nűnű: igen, ez tényleg gáz. ide sem jövök többet...

imre42 2009.02.14. 17:13:48

Olcsóbb lesz a sör?

FeroxX_Gosu 2009.02.14. 17:22:28

ez tökjó =) még több ilyen ötletet ! na meg persze támogatást nekik ezerrel !

Lolita999 2009.02.14. 19:18:34

Tényleg ne szólaljon má' meg, ha nem akarom.

borpancsoló 2009.02.14. 19:52:30

A sörhöz nem annyira értek, de amennyit tudok róla, a főzési melléktermékeket nem nagyon kellene ártalmatlanítani, gyakorlatilag szerves trágya. csak vissza kell szórni a földekre. A komló, árpa stb legalábbis biztos így van, de lehet vannak olyan dolgok amik nem. (bár itt nincs tisztázva, hogy mit értünk ártalmatlanítás alatt, ha csak sima iológai bomlasztást, akkor ez nem nagy találmány)

A videó témájához csatlakozva: az engem is idegesít.

csiró géza · http://szalka.blog.hu/ 2009.02.15. 10:07:51

Elnézést, tényleg idegesítő. Annál is inkább, mert az van neki beállítva, hogy ne induljon el magától. Próbálom orvosolni a problémát.

rognork 2009.02.16. 12:49:24

@borpancsoló >>: sajnos minden (vagy csak szimplán sok?) hőkezelésen átesett élelmiszeripari termék veszélyes hulladéknak minősül, csak hogy a hulladék karvalytőke zsírosodhassék...

k0diak · http://andras-ikladi.com 2009.02.18. 03:26:39

Ugy 15-20 eve, egy, meg valamikor a 70-es evekben kiadott szakkonyvben olvastam a sor fozesekor hatramaradt, dob alakba preselt zagy etetoanyagkent torteno felhasznalasarol. Ha jol emlekszem, marnarol volt szo, talan Antos Zoltan vagy Zabos Geza tollabol.

Erdekessegkepp mondom, nyilvan masok a kovetelmenyek egy togazdasagi rendszernel, mint egyedi horgaszatnal.

csiró géza · http://szalka.blog.hu/ 2009.02.18. 20:27:35

Nem véletlenül az ún. dobiszapról van szó? Mert azt Dr. Székely Ádám írta a Harcsahorgászat című könyvében, ha jól emlékszem.
süti beállítások módosítása