HTML

Szálka

Élővizek mindhalálig! Nyálka, pikkelyek, síkosság, fokgazdálkodás. Heroikus küzdelem az első nyilvánosan közvetített vágótokívásért.

Friss topikok

  • Don Pármezán: @gringo: A fokgazdálkodás jó dolog volt, mert az is csak volt már, múlt időben. Minket, kisszersz... (2019.07.21. 20:44) Sumák hálózás árvízkor
  • Mária Kosztolányi: Bóni-fok, Bóni Antalról kapta a nevét, ha többet szeretnél tudni róla szívesen mesélek. A Bóni gró... (2019.03.21. 00:49) Bóni gróf varsát húz a faszára.
  • csiró géza: @nyubocs: Türelme nem volt hiábavaló. (2019.03.09. 12:53) Cifrafosat a vajhal
  • Vélemény Pista: ? (2019.02.24. 11:45) Lota lota to Kerka
  • WildBear: @Girhes Joe: Látom, erre 9 év alatt nem jött válasz, pedig engem is érdekelt volna.. (2018.02.17. 17:00) Tiltott módszerek III.

Linkblog

Tiltott módszerek V.

2009.09.22. 09:00 ekkerjoz

Háló 

Algyőn üldögéltünk reggel Jani komámmal a parton, néztük a halászokat. A kikötőtől nagyjából ötszáz méteres akciórádiuszban dolgoztak, motoros ladikba szedték fel a hálót.

Kurva sokat.

A parton volt már vagy négy műanyag almásláda rekesz, tele nájlonhálóval. Amolyan ügyesen lesúlyozott, aprószemű merülőhálók voltak, mondom, nagyon sok helyre telepítve.

Aztán Hinta is csatlakozott, meg is említette, mikor a Paprikán főzögető haltudort látta merítőhálóval emelgetni csatornán a halat, nem azzal a klasszikus teszi-veszi méretű (max 1m2) dologgal, hanem amolyan tollaslabdapálya forma hálót használva.

Aztán szóba került persze a varsázás is, hogy létezik olyan partszakasz, elég sok helyen, ahol nagyjából kétméterre szúrnak le varsát a kedves halászemberek.

Persze, könnyen megkapják a kisszerszámos halászatra a zengedélyt, biztosan nincsen limitálva a szerszám mérete, vagy darabszáma, annyit használnak, amennyit csak bírnak, akár Genorazzo Mária.

Horgász nem használhat hálót, csak a fent említett csalifogót.

Ez nagyon is rendben van így, kinek a pap, kinek a paplan. Mégis rendszeresen feltűnnek horgászújságokban dobóhálót reklámozó hirdetések, legalábbis, amíg olvastam ilyeneket, még a mohoszban is előfordult.

Fegyverneken a holtágon rendszeresen dobált egy család, fogtak is amúrt, pontyokat, míg véletlenül el nem süllyedt a csónakjuk valahol a mély iszapban.

Nem rossz fenyítés, de két nap alatt kerítettek másikat, ami biztosan nagyon hiányzott valakinek. Aztán az is elsüllyedt, és még kettő, mire leszoktak a vízről. A hálózásról szerintem nem, aki egyszer beleszagol a büntetlen lopásba, nem lehet többé leállítani.

Lásd kisszerszámos, elvileg legális halászat.

2 komment

Címkék: természetes vizek

A bejegyzés trackback címe:

https://szalka.blog.hu/api/trackback/id/tr991135041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Döglött macska · http://www.pallas70.hu/tb-berugy-tanfolyam.php 2009.09.25. 16:43:15

Öcsém, ez is genyó dolog, de a dinamitot meg az áramot semmi sem múlja felül. Mára nem is halfogásért pecázol, hanem mert király, vagy éppen a kevés hal miatt akad kihívás.
A Balatonon minden évben nézem, hogy halásszák le a nádast a halászok a legnagyobb ívás idején - szóval erről ennyit.
süti beállítások módosítása