HTML

Szálka

Élővizek mindhalálig! Nyálka, pikkelyek, síkosság, fokgazdálkodás. Heroikus küzdelem az első nyilvánosan közvetített vágótokívásért.

Friss topikok

  • Don Pármezán: @gringo: A fokgazdálkodás jó dolog volt, mert az is csak volt már, múlt időben. Minket, kisszersz... (2019.07.21. 20:44) Sumák hálózás árvízkor
  • Mária Kosztolányi: Bóni-fok, Bóni Antalról kapta a nevét, ha többet szeretnél tudni róla szívesen mesélek. A Bóni gró... (2019.03.21. 00:49) Bóni gróf varsát húz a faszára.
  • csiró géza: @nyubocs: Türelme nem volt hiábavaló. (2019.03.09. 12:53) Cifrafosat a vajhal
  • Vélemény Pista: ? (2019.02.24. 11:45) Lota lota to Kerka
  • WildBear: @Girhes Joe: Látom, erre 9 év alatt nem jött válasz, pedig engem is érdekelt volna.. (2018.02.17. 17:00) Tiltott módszerek III.

Linkblog

Búcsújárás

2009.10.19. 21:00 ekkerjoz

helyett az árusok sátrai között ténferegtem, nincs erre jobb szó, mikor sodródsz a tömeggel, fejed jár jobbra-balra, nézed a sok portékát, hátha feltűnik valami érdekes.

Úgy értem, hasznosan érdekes, mert van itt kérem minden, illetve főleg mindennek az alja. Nem feltétlen horgászcikket kerestem, mert hát a fél garázs tele van egyszermegkívánt, de sosemhasznált dolgokkal. Kelletett volna viszont egy jó kés, szegény svájci bicskám helyett, el akarom már tenni "M" zárolt készletbe, megharcolt az idők alatt. A stilettom meg eltört, mikor Franciaországban féket javítottam vele.

Kés viszont az egész fegyverneki búcsúban nem volt, pedig végigjártam az Arany János és a Dózsa György utat, ez nagyjából öt kilométer, vagy több, odavissza. Késes nem települt ki, összesen két pulton voltak kínai vackok, nagyon sokat kellene ahhoz innom, hogy vegyek közülük.

Kerestem volna aztán valami sapkát, lehetőleg gyapjúból, amolyan dokkmunkás stílben, nem kaptam. Nem volt. Se bőrből való derékszíj, se halászlépasszírozó. Vessenek meg a bajai stílusban halatfőzők, nem szégyenlem én, néha darálok alaplét, mert azt is szeretem. Viszont bogrács se kapható a búcsúban, ki tudja miért, csak zománcozott fazekakkal jöttek, főleg erdélyi kereskedők.

Aztán a sok mászkálás közben megcsapta az orrom egy ismerős illat, nehezen tudtam helyretenni. Az édességet áruló sátrak között éreztem finom vanília, meg gyümölcsillatot, mintha horgászboltok etetőanyag pultjai közt válogatnék.

Bandi komám világított fel, hogy nagyjából ugyanazt az aromákat adják el az édességeseknek, meg az etetőanyagosoknak, akik néha ugyanazok. Egy vegyipari nagykernél dolgozik a haver, érdekes dolgokat mesélt a savanyító vállalkozásokról is, milyen vegyszereket szoktak szeretni.

Vigyázni kell, mit eszünk, ezt nagyjából tudtam eddig. De hogy nem tudok kést venni egy hagyományosan nagy forgalmú vásárban, na ezt nem szeretem.

2 komment

Címkék: fegyvernek

A bejegyzés trackback címe:

https://szalka.blog.hu/api/trackback/id/tr441461674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

plasztikjozsi 2009.10.21. 10:24:48

Ez jó nagy zagyvaság. Köszönjük.

gábornok 2009.11.02. 20:49:00

Military shopokban kaphatók ma már a jó régimódi vásárfiák.. gojzervarrott/rámás csizma, csontnyelű bicsak, nagy, tükrös mézeskalács-pirosszív, 'ferkó'olaj hintaló-szerszámhoz, teflonos bajuszkötő, gazdaságos csizmakenyőcs, spanyolozott beretválkozótükör.. Retrospektív exoplanétás-papagáj.. :-)
süti beállítások módosítása