HTML

Szálka

Élővizek mindhalálig! Nyálka, pikkelyek, síkosság, fokgazdálkodás. Heroikus küzdelem az első nyilvánosan közvetített vágótokívásért.

Friss topikok

  • Don Pármezán: @gringo: A fokgazdálkodás jó dolog volt, mert az is csak volt már, múlt időben. Minket, kisszersz... (2019.07.21. 20:44) Sumák hálózás árvízkor
  • Mária Kosztolányi: Bóni-fok, Bóni Antalról kapta a nevét, ha többet szeretnél tudni róla szívesen mesélek. A Bóni gró... (2019.03.21. 00:49) Bóni gróf varsát húz a faszára.
  • csiró géza: @nyubocs: Türelme nem volt hiábavaló. (2019.03.09. 12:53) Cifrafosat a vajhal
  • Vélemény Pista: ? (2019.02.24. 11:45) Lota lota to Kerka
  • WildBear: @Girhes Joe: Látom, erre 9 év alatt nem jött válasz, pedig engem is érdekelt volna.. (2018.02.17. 17:00) Tiltott módszerek III.

Linkblog

Diszkont horgászjegy masszív időkorláttal

2010.03.18. 11:59 csiró géza

Ha csak egy ember is van, aki nem tud róla, már nem hasztalan ez itten lejjebb.

Sokat pihen szegény tetszhalott Szálka az utóbbi időben, de van az a közlemény, amire a halottnak is ugrani kell. Mert közlemény és közlemény között óriási a különbség tud lenni, még kommunista vonalon is. Van ugyebár az egyszerű közleményecske, amit senki se olvas el. Aztán van az az idegesítő fajta, mire az emberek köpködnek egy kicsit, aztán tovább isszák a kisfröccsöt, és elfelejtik az egészet. Van olyan, amit meg is vitatnak egyesek, meg olyan is, amiért perelnek. De a közlemény-rendszertan trónját március 4. óta új király üli. A MOHOSZ Tisza-tóval kapcsolatos nyilvános állásfoglalása igazából több is, mint közlemény, minden bizonnyal műfajteremtő, noha morfológiáját egyelőre még lehetetlen megrajzolni, valahol átmenet a túlélő horror és az angol abszurd között. Szakmai neve sincsen még, de nekem személy szerint a MOHOSZ-fiction tetszik a legjobban.

Már az a történet elején lebilincsel a jó és a bizonytalan, a törvényes és a törvényesnek hitt vérre menő tusakodása. Ritkán tapasztalható ilyen tépelődés a hasonló művekben, talán Kádár János önmarcangolása utolsó beszédében lehet partiban vele. Aztán valahol a közepén olyan kopernikuszi fordulat jön, melyhez hasonlót utoljára maga a nagy Kopernikusz élt meg, amikor rájött, hogy nem körülötte forog az a sok világító bizbasz, amitől este nem tud elaludni.

A mű komplett, kiforrott rendszert alkot, a végén sem csökken a színvonal, sőt belekerülnek újabb kreténisztikus, sőt már-már debil elemek is, miközben a főhős megpróbálja megmagyarázni, miért is volt teljesen indokolt a törvény Korompai utcai magasságokból történő sorozatos híglefosása, végső csattanóként pedig megengedi, hogy az általa elkövetett törvénytelenségeket a jog képviselői és a jog szerint élők egy kisebb kártérítés összeggel kompenzálják.

Kitűnő olvasmány a plenáris ülések szünetére, mindenkinek ajánlom.

Nem kell keresni, inkább idekopizom:

A MOHOSZ március 4-i közleménye
a TISZA-TAVI horgászengedélyek kibocsátásáról

Ismeretes, hogy a Tisza-tavi halászati jog gyakorlása tekintetében jogvita van a Tisza-tavi Sporthorgász Kft., az FVM és a MOHOSZ között. A MOHOSZ következetesen azon az állásponton volt, hogy jogszerűen van a Tisza-tavi halászati jog birtokában és egyedül jogosult a törvény alapján a területi horgászjegyek kibocsátására. Álláspontunk változatlan. Minden bizakodásunk ellenére azonban, az érintett felek közötti perben a bíróság nem hozott ítéletet, a tárgyalást elhalasztotta júniusra. Tekintettel arra a kényszerű, de sajnálatosan tényleges helyzetre, hogy az FVM és annak szakigazgatási szervei segédkezésével a Tisza-tavi Sporthorgász Kft. halőrei, ingerült vehemenciával és agresszivitással zaklatják a horgászokat és mindazokkal szemben, akik a MOHOSZ által kibocsátott területi jegyet vásárolták meg, eljárást kezdeményeznek - a bizonytalan jogi helyzetben - a Tisza-tavi Sporthorgász Kft. halőrei zaklatásainak elkerülése érdekében, a MOHOSZ, vállalva a súlyos anyagi veszteség terhét is, a békés horgászok nyugalma érdekében, felhívja a horgászok figyelmét, hogy a bírósági ítélet megszületéséig, a

Tisza-tavon
ne horgásszanak a MOHOSZ által kibocsátott területi jeggyel,
és az ún. háromszektoros országos engedéllyel.

Természetesen a megoldatlan jogi helyzet miatt egyetlen horgásztársat sem kívánunk megfosztani kedvelt sportjának gyakorlásától. Bár továbbra is azon a véleményen vagyunk, hogy a halászati törvény rendelkezéseit az FVM és a Tisza-tavi Sporthorgász Kft megsérti, az FVM segédletével gyakorolt erőszak előtt - legalábbis átmenetileg - meg kell hajolnunk, annak érdekében, hogy horgásztársainkat atrocitás ne érje. Mindazoknak, akik korábban a MOHOSZ által kibocsátott területi jegyet megvásárolták, de nyugodtan szeretnének horgászni - korábbi közleményünkben foglaltak szerint - jegyüket visszaváltjuk és a jegyárat visszatérítjük.

Tájékoztatjuk továbbá a horgásztársakat, hogy a Tisza-tavi Sporthorgász Kft. március 3-án megjelent közleményében foglaltak közül megfelel a valóságnak, hogy a Kft és az FVM között létrejött szerződés érvényességére vonatkozó keresetünktől valóban elálltunk. Tettük ezt annak érdekében, hogy a rendezetlen, vitás jogi helyzet a lehető leghamarabb bírósági ítélettel lezáruljon. Kártalanítási összegként pedig elfogadjuk a bíróság által megítélendő összeget. Mindkét kérdés vitatása azt jelentené, hogy az ügy lezárása és a bizonytalanság, akár évekre állandósulhatna a Tisza-tó ügyében. Az ítélet azonban nem született meg. Jelen közleményben foglaltak megtételére kizárólag az indított bennünket, hogy horgászaink a Tisza-tavon is nyugodt körülmények között hódolhassanak kedvelt időtöltésüknek. Jogi álláspontunkat továbbra is fenntartjuk és a jog eszközeivel tovább harcolunk igazunkért.

Budapest, 2010. március 4.
Magyar Országos Horgász Szövetség

Jaj, még valami:rendkívül mókás, hogy a MOHOSZ jóval a Tisza-tavat jogosan üzemeltető Kft. által kibocsátott területi engedélyek fogyasztói ára alatt, diszkont áron árulta saját fecznijét. Nyilván nem volt arcuk olyan sokat kérni a nagy lófaszért.

 

9 komment

Címkék: kádár jános mohosz kommunisták

A bejegyzés trackback címe:

https://szalka.blog.hu/api/trackback/id/tr731849375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adrian Mole 2010.03.18. 12:26:17

Most akkor a bíróság mit tárgyal, ha visszavonta a keresetet a MOHOSZ? Milyen kártérítésre gondolnak?
Nem lett volna egyszerűbb leírni az őszödi-mohoszit? Elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon.
Esetleg még a végére odabiggyeszteni: bocs.

Adrian Mole 2010.03.18. 12:26:50

Ja, meg: ÚJ POST!
Köszi

csiró géza · http://szalka.blog.hu/ 2010.03.18. 12:57:11

Nincs mit, de tényleg. Semmilyen szerzőnek nem lehet akkora fantáziája az abszurd humor területén, mint amilyen a MOHOSZ-nak van. Amit most olvastál, az (idézem egy neves szerzőtől, Szily "mindentmegígérek" Lászlótól):

a "hazudtunk végig, pedig tudtuk, hogy törvénytelenséget művelünk,
és elvettük a horgászok pénzét olyanra, ami nem a miénk, aztán beszartunk
és megpróbáljuk úgy visszaadni, hogy ne jelentsen föl valaki, de akkora
kommunisták vagyunk, hogy ezt is csak kommunista nyelven tudjuk megcsináni"
helyzet.

Horgos Eszter · http://tamadohattyu.blog.hu/ 2010.03.18. 19:43:42

Igazából ez a MoHOSZ is a tagság miatt ilyen. Éppen olyan, mint a MÚOSZ. Mert nem megyünk oda és nem buktatjuk meg a kommer bandát.

gringo 2010.03.19. 10:03:27

Úgymond "hivatalból" figyelemmel kellett kísérnem az egész történetet. Tényleg egy vicc... Nem hiszem, hogy van olyan balkáni ország, ahol ez megtörténhet.

(Ennek a szappanoperának lassan vége, de mindenkit óvva intenék a túlzott optimizmustól. Most egészen más problémák következnek a Tisza-tavon... Vagy nem is annyira mások...?)

Chuk Sal Mho 2010.03.19. 19:05:39

Gringo,

Ajaj! tudsz valamit, vagy csak sejtesz?

Udv,

gringo 2010.03.20. 08:56:50

Semmi konkrétat, de nem nehéz előre gondolkodni.
Egy olyan vállalkozásról beszélünk, ami csak a nevében nonprofit, és gyakorlatilag egy ember tulajdonában van. Ha hozzáadjuk a képlethez, hogy Magyarország 2010, nem nehéz kitalálni a folytatást.

De inkább ne legyen igazam.

Adrian Mole 2010.03.20. 18:01:21

Közben utánaolvasgattam. Tehát: két bírósági eljárás volt, az egyikről tett le a MOHOSZ (az új bérlő "elleniről"), a másik, a korábbi, a betelepített halakkal kapcsolatos, abból remél kártérítést a MOHOSZ. Ahogy látom, az sem piskóta.
süti beállítások módosítása