HTML

Szálka

Élővizek mindhalálig! Nyálka, pikkelyek, síkosság, fokgazdálkodás. Heroikus küzdelem az első nyilvánosan közvetített vágótokívásért.

Friss topikok

  • Don Pármezán: @gringo: A fokgazdálkodás jó dolog volt, mert az is csak volt már, múlt időben. Minket, kisszersz... (2019.07.21. 20:44) Sumák hálózás árvízkor
  • Mária Kosztolányi: Bóni-fok, Bóni Antalról kapta a nevét, ha többet szeretnél tudni róla szívesen mesélek. A Bóni gró... (2019.03.21. 00:49) Bóni gróf varsát húz a faszára.
  • csiró géza: @nyubocs: Türelme nem volt hiábavaló. (2019.03.09. 12:53) Cifrafosat a vajhal
  • Vélemény Pista: ? (2019.02.24. 11:45) Lota lota to Kerka
  • WildBear: @Girhes Joe: Látom, erre 9 év alatt nem jött válasz, pedig engem is érdekelt volna.. (2018.02.17. 17:00) Tiltott módszerek III.

Linkblog

Cuba I. Pillanatképek a világ egyik legszebb országából

2008.03.18. 16:42 Yozuri Béla

Pillanatképek a világ egyik legszebb országából. Ezt az alcímet adta Ekker Józsi barátunk alábbi írásának, amit pár átküldött kubai portrém után készített. A Szálka kubai tudósítója mélyen meghatódott, hogy képei gondolatébresztőek, és örömmel veszi, hogy immár újabb szerzőtárs is csatlakozott a vízparti kommunizmus országait ismertető tudósítók kicsiny táborához.

Kicsit eklektikus a búcsúszó, hamarosan jelentkezünk; No pasarán, viva los Raspa!

José El Hijo Del Caballo Blanco

  
Raúl Cortes de Esteban Santa Lucia inge ne tévesszen meg senkit, valaha zászlóvörös lehetett, sajnos egy háromhetes, mikrobrigádba vezényelt önkéntes munka miatt véletlenül az áztatóvízben maradt otthon, és ilyen divatos hallokittys színűre fakult.
Időnként a városi munkásokat, alkalmazottakat kivezénylik a munkaerőhiányos vidékekre, szezonnak megfelelően szedik a dohányt, vágják a cukornádat, vagy halásznak a tengeren. Ez teljesen önkéntes, aki nem akar menni, nem muszáj, mégis mindenki akar.
Raúl nagyon szereti ezt az inget, sűrűn hordja, de mindig makulátlanul tiszta, mint hóna alá szorított vászontáska. A táska egy heti feketebab és barnarizs fejadagját rejti, most vette át a kerületi elosztóban, 200 gramm zsírral és 100 gramm cukorral.











Comandante Miguel Morales de la Sierra, nyugdíjas vadászpilóta futott össze Santiago de Cuba egyik hivatala előtt régi polgári iskolai osztályfőnökével, compagnero Rafael Pablo Hernandez nyugalmazott tanárral.
Őszintén örülnek és csodálkoznak, hogy mennyi nyugdíjat kap a másik. Lám-lám az egykori vadászpilóta gond nélkül fenn tud tartani egy nagyon ritka veterán motorkerékpárt, ami Riga és Verhovina külső jegyeket egyszerre mutat, igaz, a gyertyapipa és a gumiköpeny kicsit elfogyott, de semmi baj, csak egészség legyen. Fidel megmondta érthetően, mikor Allende utoljára Havannában járt, megmondta a hatórás beszédben, hogy lesz még jobb is.











"The day after", mondhatnánk a kép láttán, melyen megfáradt közalkalmazott sétál haza, egy szebb jövő és fél kortyilla rum reményében. Ám companero Felix Soria de Gutiérrez számára még messze nem ért véget a nap, nehéz táskájában és homloka mögött rengeteg adatot cipel, amiből beszámolót kell összeállítania a következő kongresszust előkészítő társadalmi vitát megelőző holnapi értekezlet délelőtti napirendjére. Ez a vitaanyag nem lehet több ötven oldalnál, de kevesebb sem.
Éppen nagyobbik fia jár az eszében, akit nem vettek föl a forradalmárképző akadémia nappali tagozatára, levelezőn lesz kénytelen elvégezni, sajnos így a karrierje lelassulhat. Hátul forradalmi tanulók élcsapata, nemzeti színekbe öltözve, türelmesen várva valamire.

 
 
 
 
 





 ---A fotókat don Yozuri Béla, a szalka.blog.hu állandó kubai tudósítója készítette, legutóbbi kiküldetése alkalmából. Másolni, továbbadni, felhasználni csak Yozuri Béla engedélyével szabad.---

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szalka.blog.hu/api/trackback/id/tr22384760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palinta 2008.03.18. 19:32:45

Micsoda összhang, piros motorhoz piros zokni dukál. Várom a Cuba II-t, mint hajdan a Szabó családot.

ekkerjoz 2008.03.18. 19:35:23

Kedves Palinta, alakulgat, még van három fotóm...

Palinta 2008.03.18. 20:07:05

Csaaaaak! Kedves ekkejoz ez igazán nem vall rád. Lelkes olvasója vagyok a blogodnak.

ekkerjoz 2008.03.18. 21:11:57

Kész a Cuba II. valaki vigye által a Szálkára, por favor.

Yozuri Béla 2008.03.18. 21:31:53

Húha Józsi, van ténta a pennában gazdagon...:-) Te itt nem tudsz, én meg nálad. Hüje Internet.

Én már névesténk alatt is iszom egy kis vörösbort.
Holnap elintézzük Kuba ügyét. A koreai háború vadászgépei vigyázzák álmunk.:-)

Yozuri Béla 2008.03.18. 21:40:45

Tényleg, mit szólsz a 2008 as eklektika stílusában fogant No pasarán--- nem törnek át (spanyol polgárháborús szállóige) és a viva los raspa (a raspa szálkát jelent az online szótárak szerint, nem mertem los rasposnak ragozni, hátha valaki felnyerít majd egyszer a röhögéstől) jelmondathoz? Végülis a Szindbádék Halas dugvány en buzgalom jelmondata is az én forrásom...
Egyszer szeretném, ha pl. az lenne a blog jelmondata : Elég a sok 8kilós Dunai Galócából!

ekkerjoz 2008.03.18. 22:04:38

Az én Istenem éltessen, Jézus atyja, József napján, akkor erre igyunk, tesó! A Szálka spanyolul astilla, vagy hueso, el mio Amigo, con rojo vino! Buenos noches, no pasaran!
süti beállítások módosítása