HTML

Szálka

Élővizek mindhalálig! Nyálka, pikkelyek, síkosság, fokgazdálkodás. Heroikus küzdelem az első nyilvánosan közvetített vágótokívásért.

Friss topikok

  • Don Pármezán: @gringo: A fokgazdálkodás jó dolog volt, mert az is csak volt már, múlt időben. Minket, kisszersz... (2019.07.21. 20:44) Sumák hálózás árvízkor
  • Mária Kosztolányi: Bóni-fok, Bóni Antalról kapta a nevét, ha többet szeretnél tudni róla szívesen mesélek. A Bóni gró... (2019.03.21. 00:49) Bóni gróf varsát húz a faszára.
  • csiró géza: @nyubocs: Türelme nem volt hiábavaló. (2019.03.09. 12:53) Cifrafosat a vajhal
  • Vélemény Pista: ? (2019.02.24. 11:45) Lota lota to Kerka
  • WildBear: @Girhes Joe: Látom, erre 9 év alatt nem jött válasz, pedig engem is érdekelt volna.. (2018.02.17. 17:00) Tiltott módszerek III.

Linkblog

Pécsi-tó

2008.04.08. 17:05 kapagép

Mit hallok pécsi barátaimtól? Eresztik a vizet. Újra. A Pécsi-tóból.
Hát van még abban? – tehetné fel a laikus kérdést az ember, mivel tavaly minden hír arról szólt, hogy kiszáradt. Ami teljes hülyeség volt, de lehetett csámcsogni rajta. Fú, aztaaa, kiszáradt! Igen, a lapos rész, amit kotortak. Mivel leengedtek belőle másfél métert. Az is randa ügy, de ezt most hagyjuk.


 Ez nem a Kotori-öböl, csak a kotort öböl, ismét lassan szárazon

Belátható, hogy egy kevésbé érdekes fejlemény már nem kerülhetett országos nyilvánosság elé, mármint, hogy azóta feltelt a tómeder. Dörzsölték is kezüket a pecások a parton, újra van víz, lesz sok hal. (Ezt csak a laikus pecások gondolhatták, olyanok, akik nem hallottak arról, hogy hányszor hálózták le a vizet a rapsicok). Az előrelátóbbak azt is vizionálták, hogy a kotrás miatt leengedett mederben felszaporodott növényzet – főként gaz és fűz – remek ívóhely lesz tavasszal.
Erre tessék, megint apasztják a tavat!

Szeretnék szántani, hat ökröt hajtani. De nem a mederben, hé! Bár az ökrök már megvolnának. Helyben.

Itt van ez a strand, amit csak egy fal választ el a tótól, és ami káeurópa, de az is lehet, hogy egészeurópa legnagyobb szabadtéri, egyterű, nyitott, ólcugedör strandja. Még nem jöttem rá, hogy ez kinek jó, egy biztos, már nem sokáig érdekes, mivel hamarosan aquapark lesz a helyén. Orfűi Aquapark!
Ez nem újdonság, már januárban arról beszélt a megyei közgyűlés elnöke, hogy egy akvapark (vs. aquapark) és egy sporttelep épül Orfűn, minden ihaj lesz, és csuhaj, meg modern is. Az akvapark a strand helyén, a sporttelep a sporttábor helyén. Két milliárdért. Szemem sem rebben. Hiszen ezzel semmi baj. Kell mindkettő. Nekem nem, de talán másoknak igen.
Csak azt nem értem, hogy egy 1,3 milliárdért épülő akvaparknak mi szüksége van egy düledező, ápgrédelt strandfalra.
Mivelhogy most azért kell megint leengedni a vizet, mert ezt a tavalyi hírhedté vált strandfalat erősítik meg. Dekurvajó!
Tavaly nem lehetett volna? Amikor szárazon volt gyárilag?
Kíváncsi volnék, mit basztak el tavaly, hogy most ezt a kamu dumát kellett kitalálni, az újabb vízeresztéshez. Vagy ne legyek ennyire naiv? Egyszerűen csak Valakinek jó ez és kész?


Balról a tó, jobbról a medence, középen az elromlott gonosz strandfal, és némi támogatás. Gyanús partszakasz születik. Vajon jó lesz még valamire?

A strandmedencének a munkák eredményeként lesz egy megerősített fala. Fal? Egy út, vagy töltés, vagy gát.
Nem tudom, hogy a falnak milyen szerep jut a későbbi akvaparkban, de mivel ez még nem annak a beruházásnak a része, ki lehet találni.
Ahogy a helyi cimborák ecsetelik, a dolognak három hatása biztosan van/volt/lett/lesz a horgászokra: 1, kérdésessé vált az ívás, mivel nem sok víz maradt a lapos öbölben, 2, a leeresztett víz átrohant két másik tavon, amik a Pécsi-tó alatt vannak, ott kisebb áradást okozva és a horgászatot ellehetetlenítve, 3, a majdani akvapark építésekor is várható, hogy játszanak a vízzel, és így három egymást követő évben tehetik tönkre a tavaszi pecát. Is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mennyi? Harminc. Mínuszban. Mégse másfél...

7 komment

Címkék: kommunisták fokgazdálkodás pécsi tó

A bejegyzés trackback címe:

https://szalka.blog.hu/api/trackback/id/tr49417018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kampec 2008.04.08. 19:34:29

ba***ák meg, nem csak a tavaszi pecát teszik tönkre, hanem az egész orfűi szezont, most megint nem fog visszatelni a tó egész nyáron, de jó lesz! épp ma írtam meg a tavaly hoppon maradt barátnak, hogy idén jöjjenek egy hétvégére nyaralónkba van víz meg minden, erre???? ezt nem hiszem el. fogadjunk, hogy az axis csinálja a munkákat.

Kampec 2008.04.08. 19:36:43

mmint az a bs-axis kft. aki ez előző télen a sok pénzt kapta Pécs városától hókotrásért úgy, hogy nem volt hó, ők csinálták az előző mederkotrást is, meg úgy általában elég sok önkormányzati vagy megyei vagy egyéb hasonló forrásokból fedezett dolgot is.

Bugajozsinemszepgyerek 2008.04.08. 20:23:31

Az önkormányzat döntéshozóinak mindegyikének sáros a keze bs axis ügyben. No, nem a tó iszapjától. De sokan, hatalmas pénzeket kapnak, mert a bs axis a város kasszájának legális apasztására kiváló. Falhoz az összessel!

Shaq Baqoor 2008.04.08. 21:10:57

de télleg csak a miheztartás végett
pécsi tó = orfűi tó
idelenn valahogy így híják

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.04.08. 22:12:01

A Pécsi tó Orfűn van, és nem egyenlő az Orfűi tóval, ami szintén Orfűn van.
A Pécsi tó a nagyobb, az Orfűi tó pedig a kisebb, (azannya), valamit az Orfűi tó mederkotrása már elkészült, szemben a Pécsi tó mederkotrásával, ami vagy igen, vagy nem.

A pécsi tóból 10 éve 6 kilós süllőt fogtam ki.
A húgom aranyhalának halála árán. :D

Té, mint Tamás 2008.04.08. 23:35:37

Érdekes, hogy egy ilyen kis munkához miért kell egyből vizet csapolni. Nem lehetne elrekeszteni a szükséges területet, és abból kiszivattyúzni a vizet?

Mr. Fáradtság 2008.04.08. 23:38:58

Hogy is van ez? A gáton túli tó Tekeres végén a Herman Ottó tó, az az igazi horgásztó rendszeres telepítésekkel, komoly ellenőrzéssel. Aki komolyan akar horgászni, az jobban teszi, ha oda vált jegyet. A Pécsi tó a nyaralókkal körbeépített tó, amit a gát fog meg. Namost. Itt március 15 és 28 között olyan mennyiségű csapadék hullott le, hogy a Pécs felé vezető út mellett felgyűlt már a belvíz. Hiába dolgozott a zsilip folyamatosan, egyre csak nőtt a vízszint. A pécsi alpolgármesteréket tavaly azzal b*szogatták, hogy egyszerűen nincs víz a tóban, most meg attól féltek, azzal jönnek, hogy árvíz lesz. Arról van szó, hogy nem akarják, hogy esetleg a beteg áprilisi időben valahol a belvíz veszélyesztessen lakóházakat is. Egyébként megjegyzem, az Abaligeti Cseppkőbarlang olyannyira beázott 22-én, hogy 2 napra szüneteltetni kellett a vendégfogadást (így a 10 napos kábellopás okozta kényszerleállás újabb kettővel bővült márciusban).

Menjetek a Herman Ottóra pecázni!
süti beállítások módosítása