HTML

Szálka

Élővizek mindhalálig! Nyálka, pikkelyek, síkosság, fokgazdálkodás. Heroikus küzdelem az első nyilvánosan közvetített vágótokívásért.

Friss topikok

  • Don Pármezán: @gringo: A fokgazdálkodás jó dolog volt, mert az is csak volt már, múlt időben. Minket, kisszersz... (2019.07.21. 20:44) Sumák hálózás árvízkor
  • Mária Kosztolányi: Bóni-fok, Bóni Antalról kapta a nevét, ha többet szeretnél tudni róla szívesen mesélek. A Bóni gró... (2019.03.21. 00:49) Bóni gróf varsát húz a faszára.
  • csiró géza: @nyubocs: Türelme nem volt hiábavaló. (2019.03.09. 12:53) Cifrafosat a vajhal
  • Vélemény Pista: ? (2019.02.24. 11:45) Lota lota to Kerka
  • WildBear: @Girhes Joe: Látom, erre 9 év alatt nem jött válasz, pedig engem is érdekelt volna.. (2018.02.17. 17:00) Tiltott módszerek III.

Linkblog

Ott voltunk: Látványhaltelepítés a Tihanyi kompról

2008.03.17. 21:23 Yozuri Béla

A szálka ígéretéhez híven ott volt a Balatoni Halászai Zrt 2008. évi első balatoni haltelepítésén. Lássuk az eseményeket! Képriport a haltelepítésről.

 

A cég "Art deco" stílusban felmatricázott halszállító járműve

 

 Mindenkinek szól...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fél napi horgászzsákmány. Az orsót rikán kell lecserélni, nem lesz csapágyas a sok fársztástól...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aki mindennap kijár. Horgászat előtti taktikai értekezletről indulóban...

Hol vannak a fenékhálók? Interjú közben....

Ha hagyják horgászni az embert, hamar bevetésre kerül a cájg...

 

 

Minden háztartásban akad egy haljelölő kézi készülék...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az érintettek feszült figyelemben. A Tihanyi Apát megáldja a telepítést...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szertartáson résztvett halak hamarabb szabadulnak...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hány hal is volt? Főszerkesztőnk, Csiró Géza puskázik. (Legyünk optimisták)

A jelölt hal egyből megtanulja a duplaszaltót, és az életmentő nyomáskiegyenlítést...

 

 

ELkezdődik az 50 mázsa ponty telepítése...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyönyörű horogérett tükrösök,és pozsarak...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Igen erős a médiafigyelem...

Az utolsó távozók...

A legutolsó pozsár új típusú műugrásgyakorlatot mutat be...

 

 

Az index március 15.-e alkalmából megvert riportere békésebb vizeken. Interjú a főapáttal...

 70db ilyen tartálykocsi hal biztos elegendő mennyiség az egész Balatonba?

Nagyon hasznos volt a részvétel. Ott volt a legtöbb érintett fél képviselője, és sikerült is beszélni velük. Interjúk, elemzések hamarosan.

10 komment

Címkék: fokgazdálkodás telepít a balatoni halászati zrt

A bejegyzés trackback címe:

https://szalka.blog.hu/api/trackback/id/tr14385281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ekkerjoz 2008.03.18. 06:48:50

Dr. Korzenszky Richárd perjel úr áldása nem kis dolog, akár hetente megáldhatna 15-20 tonna süllőt meg akármilyen őshonos balatoni halat, telepítéskor. Gondolom, nem rajta múlik.

gringo 2008.03.18. 06:52:27

Vonóháló nem volt a hajó mögé kötve?

Nagykócsag 2008.03.18. 12:27:14

mire való a haljelölő?

Yozuri Béla 2008.03.18. 13:31:52

Kutatási céllal szoktak halat jelölni. Célszerűen haljelölővel tűzik a bőr mögé a narancsszínű egyedi azonossítót.
Jelöléskor minden halnak feljegyzik a hosszát, tömegét, lefotózzák. Ha egy ilyen hal visszafogásra kerül, és a tömegét, hosszát ismét feljegyzik, a kutatók fontos adatokat nyernek a telepített állományról. (Súlygyarapodás, növekedés, vándorlás, stb.)

Csaszi_64 2008.03.18. 20:24:10

Szóval az ÉMHE sokkal kíméletesebben teszi a halat a vízbe (végig csúszda, nem kell tornamutatványokat bemutatni a halaknak)! Nem tudom, hogy kit ábrázol a 11. kép, de szívesen megugrasztatnám egy dobermannal és lehet, hogy ő triplaszaltót ugrana!

Frank99 2008.03.22. 13:13:00

csak az a hazugság, hogy a 350 tonnát beleteszik évente...
más nem...

Tavaly ősszel azt nyilatkozta a T. közgazdász!!! vezér, hogy beletették a 350 tonnát (azt, hogy az őszi látványtelepítéseken (50 tonna) kívül hol és mikor, csak a jó ég tudja)

Aztán most meg azt nyilatkozta, hogy ők tudták, hogy gyenge lesz a tél, ezért az őszi telepítésekből 50 tonnát áthoztak idére...

Akkor mikor hazudunk, kedves Kis György Károly úr?

Kiss György, takarodj!

Petihajós 2008.03.23. 01:59:20

Nem értem mi a baj ezzel a telepítéssel? Mindenki teszi a dolgát, vagyis ellop amit csak lehet.Végül is magyarok vagyunk.Meg irigyek is.
Az fáj,hogy amióta piacgazdaság van mindenki lop?
A Balaton erre a legkiválóbb környezet,mert "frekventált" övezet.Mindenki aggódik érte, de senki nem tesz semmit.De majd jön a Csányi meg a Demján és mindent rendbetesz.Ők már megvették a Balatont,biztos,hogy a halról is fognak gondoskodni.Majd felértékelődik minden és újra büszkék leszünk a tengerünkre. A hátralévő pár évig meg hagyjuk lopni honfitársainkat,ne legyünk irigyek.Főleg ezt a pár vizi őskövület céget ne bántsuk,mint a B.Halgazdaság,a B.HajózásiZRT,B.Vizügyi Ig.,B.Vizirendészeti Kap. stb.Hamarosan ugyis eltünnek,kifakadnak,mint egy rossz kelés és felszívódnak.
A Halgazdaság kifogja a halat,majd vissza(látvány)telepíti.Hajókat vesz Finnországból 100 millióért,de halászatra alkalmatlanokat.Sebaj az ötvenéves roncsok állják a vihart.Valaki azért igy is elégedett.
A BAHART is ezt csinálja,de ők az iszappal.Kibányásszák a kikötőkből az iszapot,majd visszalapátolják az uszályból a balaton közepébe,mert azt hiszik ott senki sem látja.A Vizirendészet meg partner az eltusolásban.
Ha már telepítésről beszélünk lám a másik vizes testvér hajójáról a BHRT kompjáról szórják vízbe a halat.Ott meg a hajó kapitánya lopja a gázolajat. Sebaj gyorsan kirúgjuk,ha már a sajtó is megszimatolta, majd fél év múlva visszavesszük.Elvégre a kapitányi fizetésből nem telik mindennap friss (hal)hús az asztalra.Nem úgy a főnököknek:a műszaki igazgatónak,a kerskedelmi igazgatónak,a kikötői ágazat vezetőjének.Már őket is "eltanácsolták"(kirúgták) .De éhen már nem halnak,loptak eleget.Legfeljebb eladnak egy ajándékba kapott kikötői lakrészt,netán az egyik Harley Davidsont,vagy a jogtalanul felvett hajóbiztosítás után leesett pár milliós ügynöki jutalékot.A Vizirendészet meg védi Őket,sőt ugranak,ha hívják őket,mert valaki beleköpött a levesükbe.Csuppa szakképzett vizi(fakabát),meg még jogász is.Rendőr létükre nem ismerik a viziközlekedési törvényt(LII./2003.évi),sem a végrehajtási rendeleteit.De intézkednek,meg értelmezik a jogszabályokat.Meg mentik a rendőrhajókat vihar(után)ban,meg életet is mentenek.A kár több millió forint,meg néhány mentés közben tönkrement rendőrhajó.De ne piszkáljuk őket,mert még valamelyik nagyfőnöknek ismét kiakad a ketyegője és mehet visza a kórházba.Bár mindenki tudja,hogy egészségileg alkalmatlan sebaj,legyünk lojálisak,hallgassunk.
Szerintem nem mondtam semmi újat a haltelepítés kapcsán.Ez van tehát a vízen, ilyan a balatoni vizesblokk.A partra már ki sem érdemes menni...
Remélem egyszer megvalósul az álmom: elhajózni Francia Polinéziára,keresni egy lakatlan szigetet és ott nosztalgiázni az egész,rohadt, korrupt világról.
P.S.: Remélem akad egy tökös legalább,aki beperel rágalmazásért,bár mégsem hiszem.Élnek,mint (látványtelepített)hal a vízben.

Petihajós 2008.03.23. 02:20:41

ja és még egy post post komment:
Telepítők vigyázat:a komp idén pont 40 éves.
Nehogy telepítés közben valamelyik elsűllyedjen.
Kár lenne a halakért,ők nem tehetnek semmiről.

titi.hu 2008.03.24. 11:12:18

én 3 éve várom partról az első méretes balatoni pontyot. Akik beviszik a bojlit csónakkal, mindig fognak mellettem. A pontyokhoz követelem, hogy telepítsenek nádat is. És szeretném, ha Akarttyán nem adnák el az összes horgászhelyet partmenti telekként.
süti beállítások módosítása