HTML

Szálka

Élővizek mindhalálig! Nyálka, pikkelyek, síkosság, fokgazdálkodás. Heroikus küzdelem az első nyilvánosan közvetített vágótokívásért.

Friss topikok

  • Don Pármezán: @gringo: A fokgazdálkodás jó dolog volt, mert az is csak volt már, múlt időben. Minket, kisszersz... (2019.07.21. 20:44) Sumák hálózás árvízkor
  • Mária Kosztolányi: Bóni-fok, Bóni Antalról kapta a nevét, ha többet szeretnél tudni róla szívesen mesélek. A Bóni gró... (2019.03.21. 00:49) Bóni gróf varsát húz a faszára.
  • csiró géza: @nyubocs: Türelme nem volt hiábavaló. (2019.03.09. 12:53) Cifrafosat a vajhal
  • Vélemény Pista: ? (2019.02.24. 11:45) Lota lota to Kerka
  • WildBear: @Girhes Joe: Látom, erre 9 év alatt nem jött válasz, pedig engem is érdekelt volna.. (2018.02.17. 17:00) Tiltott módszerek III.

Linkblog

Hardcore szakmaiság: Csontisdobozok 2.

2008.03.20. 03:20 Yozuri Béla

Elérkezett az idő a  a múltkor elkezdett csontisdoboztesztünk  folytatására. A mezőny folyamatosan bővül, szerencsére a kommentelők újabb hiányzó szegmensekre hívják fel a figyelmet. Lássuk az eheti sorozatot!

4. A Mennyei Gulág (más szemszögből Bora Bora)

 A csontisdoboz kategóriában szokatlanul tágas. Egy valódi hacienda. Ipari mennyiségű csonti befogadására is alkalmas, könnyen nyitható-zárható, stabil darab. Nem deformálódik extrém időjárási körülmények között sem, hidegben nem törik. Legalább 10éve használom. Egyetlen hátránya a szellőzőlyukak mérete, mivel a pinki ezen is képes szökni. Különösen párás, esős időben a dobozt ázni hagyva jelennek meg a kis piros tornászok, mint a frissen kikelt magok a talaj felszínén.  

A majdnem tökéletes megoldás: 4.5pont

 

 

5. A sárga veszedelem

A horgászkellékipar szégyene. Nagyobb adag csontihoz, pinkihez adják (kvázi ingyen), tehát ezzel a többszáz év alatt elbomló doboztipussal van agyonszemetelve a vízpart (a másik a kis féreg). A sárga veszedelnek létezik kék és zöld változata is. A totális diszfunkcionalitást, miszerint igen komolyan megterhelő a doboz kinyitása (pl. többször repedt már be a körmöm) nem feledteti a készítő a dobozfedőn levő domborműszerű mosolygó csontkukacportréval. Nálam kiérdemelte a valaha látott leghasználhatatlanabb csontisdoboz címet: 0.8pont 

 

A fátyolos zümmer (remake)

Az ideális csontisdoboz. Minden méretű állat tartására alkalmas volt, legyen az csonti, pinki, (vagy épp a bebázodódott, majd kikelt legyek által beköpött tesókon keletkezett mikrocsonti) nem szökött semmi belőle. A hálós szellőztetés jól funkcionált, plusz előnye volt még a benne felejtett, majd léggyé vált nyüvek zümmögésének jobb akusztikai visszaadása is. Sajnos a képen szereplő darab egy frissen vásárolt remake, (nem találtam az eredetit) melynek anyaga  sokkal puhább, így nehezebben nyitható, (kicsit úgy viselkedik mint a sárga veszedelem, a megfogáskor keletkező deformáció miatt megszorul a tető.) Jól vigyázzon az eredeti fátyolos zümmer tulajdonos a dobozra, nem pótolható a darab. Az eredeti iránti tisztelet miatt: 4.8pont

Hamarosan újabb típusokat értékelhetünk, várjuk a minden szempontból tökéletes csontitartóról érkező híreket. Amíg megtaláljuk, vigyázzunk kedvenc dobozunkra, az eldobhatóktól pedig ne a horgászhelyen váljunk meg.

3 komment

Címkék: apácafúró csonti totalcájg

A bejegyzés trackback címe:

https://szalka.blog.hu/api/trackback/id/tr40383521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Agon 2008.03.20. 08:46:28

A sárga további kellemetlen tulajdonsága, hogy felnyitott állapotban szinte magától felbillen, mivel egyben van az alja és a fedele.

csiró géza · http://szalka.blog.hu/ 2008.03.20. 09:24:00

Jaja. Régen éltem azzal a szánalmas megoldással, hogy követ raktam az aljába. Aztán rá kellett jöjjek, hogy ennél a doboznál (elnézést kérek a szóhasználatért a dobozoktól) jobb a mezitlábas műanyagzipzáros zacskó is.
Aki tervezte, még soha a büdös életben nem látott se csontit, se horgászt, se 70-nél jobbra sikerült IQ-tesztet.

gringo 2008.03.20. 12:13:35

Ha a hatszögletű zöldet kipróbálnátok, visszasírnátok a sárgát...
Próbáltam Bélának képet szerezni róla, de mint az előző részben már írtam, megsemmisítettem a dobozt egy gyenge pillanatomban. A doboz nyitásához használt módszerek és eszközök egy külön posztban is elférnének.
süti beállítások módosítása